ОБЈАВЉЕН СПИСАК СВЕШТЕНИКА РИМОКАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ ГЕЈЕВА

Манђикапра је саставио опширни досије на 1.200 страница о сексуалним навикама 34 католичка свештеника и штићеника шест школа за свештенике.

Франческо Манђикапра, мушка проститутка из Напуља, који је пре неколико дана Ватикану послао листу 40 свештеника и штићеника школа за свештенике, који су наводно хомосексуалци, тврди да су неки од њих плаћали стотине евра за сексуалне услуге и своје наге фотографије слали преко апликације WhatsApp.

Манђикапра је, наиме, саставио опширни досије на 1.200 страница о сексуалним навикама 34 свештеника и штићеника шест школа за свештенике из целе Италије и притом је открио њихове идентитете и објаснио разлоге због којих је то учинио:

Желим да станем на крај лицемерју, рекао је он италијанским медијима.

Иначе, досје садржи преписке свештеника са мушким проституткама преко WhatsApp и друштвених мрежа попут Телеграма и Фејсбука, као и друге доказе које је прикупио.

Он је устврдио да му је један свештен послао фотографију коју је снимио испред звоника с питањем – Како ти се свиђа … …..?

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Навео је да је, између осталог, сексуалне услуге пружао оцу Луки Моринију, познатом као Дон Еуро због његовог, како је рекао, екстравагантног животног стила. Представљао се, каже, као судија, али је Манђикапра убрзо схватио да је његов клијент заправо жупник, што га је подстакло да истражи одакле му новац за скупе вечере и луксузне поклоне.

Потом је, каже, одлучио да пријави Моринија.

Истакао је да су свештеници коминицирали помоћу друштвене мреже Телеграм и основали „чат“ за проналажење мушких проститутки у њиховим регијама.

Неки од њих су, испричао је Манђикапра, плаћали су стотине евра за сексуалне услуге и слали своје голишаве фотографије, уз детаљно истакнуте захтеве шта и какав сексуални односе хоће.

Манђикапра тврди да се више не бави проституцијом јер, каже, више не жели да се понижава као и да његов досје није напад на Католичку цркву.

– Говоримо о гресима, а не о кривичним делима. Желео сам ово да објавим да би ти људи престали да шире мржњу према геј популацији. Учинио сам то ради здравља цркве. Реч је о трулим јабукама и по мом мишљењу, свештенике не би требало казнити него их претворити у лаике како би добили могућност да се помире са властитом хомосексуалношћу, навео је Манђикапра, пренео је Јутарњи лист.

Напуљска надбискупија проследила је његове документе Ватикану због тежине случаја.

 

 

ИЗВОР: espreso.rs, Говори Србија