Новотарије, које дефинитивно разарају живи организам Српске Православне Цркве

Славиша Лекић, свештеник

Ако нисам кокошка да снесем јаје, знам шта је мућак“!
Јован Скерлић

 

 

Овим речима, нашег најпознатијег Српског књижевног критичара, на одговор онима који му упутише примедбу, зашто сам не напише које дело, а не да критикује познате српске писце, одговорио је дакле: „Ако нисам кокошка да снесем јаје, знам шта је мућак“, тако и ми, који патимо због урушавања наше Свете Православне Цркве, те једине духовне тврђаве, која наc је бранила (и одбранила) кроз векове, од свих страних завојевачких насртаја, да би сада, поклекла… указаћемо на, тек неколико фактора, који нама упадају у очи, а њих је више.

Колико је углед СПЦ нарушен новотарским „пастирским“, екуменским вратоломијама које релативизују Свето Предање и озбиљно уздрман најновијим „канонским беспоретком“, види се и по њиховим резултатима.

Оно што су екуменисти у задњих неколико годинa, као и настрани удбашки жбири убачени у Цркву у задњих пола века једноумља урадили Српској Православној Цркви, то није успело ни Брозу ни Павелићу, али ни Турцима за 500 година – заједно! (1)

1. Новотарија названа „гажење Часног Крста“

Ево једног званичног примера како у СПЦ антихристи газе по крсту (Епархија банатска)
Извор: http://www.tvorac-grada.com/forum/viewtopic.php?t=16865&sid=e08041775b2ac12982ac3a8ed9595554

Господ Бог Духом Светим кроз 73. правило 6. Васељенског сабора наредио члановима своје земаљске војујућe Цркве да искључе из Цркве све оне који убудуће буду сликали крстове по подовима (и затим их газили). Ево те заповести Господње:

Цитат:

6. Васељенски caбop, Правило 73:

Пошто нам је Животворним Крстом откривено спасење, ми морамо све старање наше уложити, да се одаје достојна част ономе, средством кога смо се спасли од старога пада.

Према томе, одавајући Часноме Крсту поклонење и умом, и ријечју, и осјећајем, заповједамо, да са свијем морају бити изглађене слике крста, што неки на поду цртају, да се, кад стају ногама они што иду, не наноси увриједа знамењу побједе наше.

Ради тога наређујемо да се одлуче сви они, који у напријед буду цртали на подовима слике крста .(2)

                                                      Претечe антихриста газе Крст!
Свети Сава за Србе рече: – Срби, народ мој, је Христов!
А ти човече, јеси ли Србин?

2. Криви крст на црквама, као масонски симбол и пентаграм у кругу, као најмоћнији сатанистички симбол

 

 

                             Београд: иконостас у Саборној цркви (снимак ртс-а)

 

 

Припадници тајних друштава су често архитекте и уметници који своје знакове подмећу такозваним „профанима“, то јест неупућенима, а такви су сви који нису с њима. Они су неке од тих симбола и раније убацивали у уметност православне вере. Најпознатији пример је масонско око у троуглу, које се и у Русији и у Грчкој и код нас јавља већ у 18. и 19. веку, као симбол „свевидећег ока Божјег“. За масоне, то је симбол њихoвог бога, кога они зову Велики Архитекта Универзума.

 

Тако је и овај темпларски крст на звонику храма – постављен укриво. Криви крст је масонски симбол. Ктитор овог храма у Епархији захумско-херцеговачкој, подигнутог 2007. године, Србин je из САД

Један од најмоћнијих сатанистичких симбола – пентаграм у кругу, на звонику српског православног храма (и то изнад крста!);  на слици: епископ аустралијско-новозеландски Иринеј и епископ јегарски Порфирије (3)

 

3. Католичка  новина у СПЦ – клупе, седење у цркви и флертовање црквених великодостојника, као сасвим нова појава у СПЦ

 

Када сам својевремено (потписник ових редова С. Л.) службовао у Канади као српски свештеник у епархији на чијем се челу налази епископ (ког су пре пар година сменили), на моје запрепашћење у овој епархији, односо у цркви, којој ми је додељена да је опслужујем, затекао, праве правцате, идентичне као у католичким црквама, клупе за седење.

 

Покушао сам ово некако да исправим и обратио се дотичном владици, али је резултат био за мене – поражавајући!

Прави хорор!

Док се борих успоставити црквени ред у мојој удаљеној цркви, епископ се са својим суседним свештеницима препуцавао (свештенику у Хамилтону упутио оштро писмо у коме му наређује да исели пса из своје породичне куће!) око бизарних ствари и за цркву небитних. (4)

Касније добих информацију, шта је у питању: наиме, дотични је владика окружен, као наводно својим сарадницима, махом људима католичког порекла, те је то и за мене било судбоносно, ситуацију са клупама у цркви нисам исправио (чак сам и депортован из Канаде ради уношења немира).

У сваком случају, ова је новотарија у СПЦ на мени оставила такав утисак, да се и дан данас, после толико година, од тог не могу опоравити (као да сам ја виновник свега) а то питање, нисам могаo никако ставити на дневни ред у СПЦ.

 

 

Пошто је те године (2008) оболелог српског патријарха Павла у Патријаршији СПЦ, замењивао митрополит Амфилохије, желео сам му то објаснити, но прилика ми није пружена… Зашто?! Тек касније сам схватио, да су на заједничком задатку, јер тада нисам још знао, да Амфилохије поседује и папски прстен (који се додељује само католичким бискупима).

Цитат:

„Митрополит црногорско-приморски Амфилохије учествује у папској процесији у Котору на њиховог „Светог Трипуна“. Процесију предводе папски прелати, који Боку Которску зову „заљевом хрватских светаца“ (о томе је Хрватска телевизија пустила емисију „У сусрет светом Трипуну“ 4.2 2011, у 15,30 часова). Зато је и митрополит Амфилохије добио папин бискупски прстен“.(5)

Још су стaри Латини говорили: Врана врани неће вадити очи – „Cornu copiae“. У том светлу, цитираћемо вест званичних новина СПЦ, која гласи: „Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије присуствовао је у петак, 23. августа 2013. године, светој архијерејској Литургији коју је у манастиру Острог служио Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Георгије. Овом прилико бесједама сабраном вјерницима обратили су се Високопреосвећени Митрополит Амфилохије и Преосвећени Владика Георгије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска“

Ево и фотографије, како би све било јасно. (6)

 

4. Бечки валцер у цркви

 

 

Занимљива новотарија у црногорским црквама, што и разумемо, јер какав је духовни пастир у њој, народ је још и добар! У Црној Гори, чији митрополит добија папски прстен (ово на фотосу није прстен јер се СПЦ епископима тајно додељује) , што је симбол да Православље тамо буде урушено, друго шта и не можемо очекивати у тим црквама тамо, већ да се игра и плеше.

Прво, се помолимо Богу газећи по крсту и Сунцу Правде,

 

 

онда зовнемо Жику хармоникаша, да нам одсвира један господски бечки валцер…

____________________________________________

Референце:

(1).  http://www.svetinikolajzicki.com/component/content/article/1240-2013-11-11-11-53-29

(2).  http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?p=220344&sid=ecbef11a2db9ed2d1e42d2a8e365bd46

 (3).  http://borbazaveru.info/content/view/5946/1/

(4).  http://www.telegraf.rs/vesti/836467-sramota-u-spc-vladika-naredio-svesteniku-da-iseli-psa-iz-kuce-jer-smrdi-foto

(5).  http://borbazaveru.info/content/view/3416/54/

(6).  http://www.spc.rs/sr/episkop_georgije_sluzhio_liturgiju_u_ostrogu

 

 

ИЗВОР: Васељенска