ЊУЗ.НЕТ: Вучић обећао принцу Чарлсу да ће постати краљ за две, највише две и по године

Бојан Савић

 

БЕОГРАД, (Њуз) – Током посете Србији, британски принц Чарлс се сусрео са високим државним званичницама, а најдужи разговор је имао са премијером Александром Вучићем који му је дао чврсто обећање да ће већ за две, највише две и по године постати краљ Велике Британије.

– Долазак принца Чарлса је велики успех српске владе, која сваким даном, доказује да ужива велики углед у свету, рекао је премијер Вучић – Разговарали смо о сарадњи две државе и преважилажењу проблема како бисмо побољшали наше односе. Принц Чарлс се данас налази у специфичној ситуацији јер још увек не може самостално да доноси политичке одлуке. Знам да му није лако, али сам га позвао да се стрпи само две до две и по године и да ће после тога сигурно постати краљ. Ја ћу, са своје стране, учинити све да тај циљ буде достигнут – обећао је Вучић који је подсетио да је и он годинама делио судбину британског престолонаследника, да је дуго био потпредеседник партије, па први потпредседник владе, али да се стрпљење потпуно исплатило 2014. године када је коначно засео на трон.

Принц од Велса, који је у Србију дошао са супругом, захвалио се се на срдачном гостопримству и изразио уверење да ће премијер Вучић одржати своје обећање.

– Знам да је српски премијер добро упознат са дешавањима у мојој домовини и да је једно време провео у Лондону радећи у једној гвожђари. Човек са тако импозантном радном биографијом не даје обећања олако, па сам уверен да ће урадити све што је у његовој моћи да би решио мој случај. Разговарајући са осталим члановима владе сазнао сам да се ради о великом визионару, па не сумњам да ће се и ова његова визија ускоро испунити – оптимистички је поручио будући краљ Велике Британије.

 

 

 

ИЗВОР: Њуз.нет