НЕВЕРОВАТНО: Француска легализује педофилију

 

Француски политичари, није шала, хоће да легализују педофилију снижавајући „године сагласја за први полни однос“ на 13. Све се догађа после силовања две једанастегодишње девојчице од двојице одраслих (више него пунолетних) мушкараца.

Француска агенција  Associated Press преноси да су француски законодавци припремили закон који снижава „узраст сагланости на први полни однос на 13 година старости“. Министар правде Француске Никол Белубе, ово сматра нормалним.

Јавно мњење Француске, после наступа министарке Белубе на радиостаници RTL, где је и изјавила да је 13 година, старост која је прихватљива за законодавце, једноставно је „букнуло“ од незадовољства. Поред овога, министарка је изјавила да судије (судови) морају имати могућност да самостално оцењују ситацију да ли је дете спремно за полне односе.

Тренутно Француска нема закон на основу кога би кажњавала педофиле. Ипак, у Француској је до сада важило правило да је праг „сагласности за први полни однос 15 година старости“, а ако се догодио раније то је сматрано силовањем. Секс са децом испод 15 година старости, без насиља, кажњавао се затвором до пет година или новачном казном од 75 000 евра.

Сва расправа започета је после ослобађајуће пресуде судова (мушкарцу старости 30 година који је имао полни однос са девојчицом од 11 година и мушкарцу старости 28 година, који је такође имао полни однос са девојчицом исте старости), да није било силовања већ су девојчице добровољно пристале на однос.

У Великој Британији „прихватљива старост младих за сагласност на полни однос су 16 година“, док деца од 13 година имају додатну правну заштиту, која сматра сваки полни однос у том урасту силовањем. У САД године сагласности за полни однос су од 16 до 18 година (у зависности од државе). У Немачкој и Португалији године сагланости су 14.

Уједињене нације у последње време су учестале са апелима на чланице да заштите децу од прераног ступања у сексуалне односе (а 13 година је управо прерано), те ако францски политичари и усвоје нови закон доћи ће под удар Интерпола, који би имао обавезу да истражи делатност свих француских политичара који буду гласали за поменути закон, јер ће то значити у буквалном смислу легализацију педофилије и дечје порнографије.

 

ИЗВОР: Центар академске речи