Немци због миграната почињу да се наоружавају – и правим и гасним пиштољима

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ 557.560 НЕМАЦА ТРАЖИЛО И ДОБИЛО ДОЗВОЛУ ЗА СТРЕЉАЧКО ОРУЖЈЕ

  • Број миграната и избеглица које се сумњиче за различите преступе на крају 2016-те био 174.438, што је повећање од 52,7 одсто у односу на 2015-ту. Зато је немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер признао: „Ствари тако стоје да се никако не могу улепшати“

 

ПРОШЛЕ су две године откако је Ангела Меркел – да би својој економији обезбедила јефтину радну снагу – одлучила да прими милион избеглица и миграната.

Приде је добила оно на шта није рачунала: терористичке нападе изнутра и пораст ксенофобије и исламофобије међу Немцима. А пословни лист Handelsblatt  тврди и да Немци почињу да се наоружавају.

Прошле године је тражило и добило дозволу за стрељачко оружје 557.560 становника Немачке. А колико је ово, добро показује податак да је у јануару 2016-те дозволу за оружје имало само 300.949 Немаца.

Скок је, дакле, за само две године био на нивоу 85 одсто.

Број миграната и избеглица које се сумњиче за различите преступе на крају 2016-те био 174.438, што је повећање од 52,7 одсто у односу на 2015-ту. Зато је немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер признао:

„Ствари тако стоје да се никако не могу улепшати“.

Холгер Шталкнехт, министар унутрашњих послова Горње Саксоније, упозорава да убрзано наоружавање стрељачким оружје може створити лажни осећај безбедности:

„Многи мисле да куповином оружја и дозволом за његово поседовање купују и безбедност. Међутим, то може бити варљиво јер управо оружје може доводити до заоштравања ситуације, а и само бити искоришћено против свог власника“.

Лист тврди да је порасла и потражња за гасним пиштољима, различитим спрејевима за самоодбрану… Лавина је кренула после терористичких напада у Паризу до којих је дошло 2015-те и познатих новогодишњих сексуалних насртаја миграната на Немице у Келну.

Handelsblatt наводи да се у Немачкој шири и осећај да држава није у стању да у потребној мери штити своје грађане и да свако мора да се побрине о својој безбедности.

 

 

 

ИЗВОР: Факти