НEМЦИ ШОКИРАНИ: Имигранти у Немачкој мењају имена градова

Непознати извршиоци у петак поподне у девет општина округа Лудвигсбург табле са натписима градова прелепили жутом фолијом, саопштила је полиција. При томе су називи места исписани на арапском уз додатак “некад био Лудвигсбург”.

Понашање једног дела избеглица и миграната шокирало је Немачку, а  немачки званичници их упозоравају да морају поштовати немачке законе и спомињу повратак у Хрватску и Словенију.

Немачки вицеканцелар и министар привреде Сигмар Габриел изјавио је како је Немачку у мигрантској кризи на ивици својих могућности.

“ Немачка се приближава великом брзином граница својих могућности”, рекао је Габриел за Spiegel Online. “Ове ће године прихватање енормне количине миграната могао успети само ако се изузетно потрудимо.”

Многа места у Немачкој сада су већ преоптерећена. “Наравно да право на азил нема горњу границу, али оптерећење градова и општина има чињеничних граница”, додао је председник немачких социјалдемократа.

Заложио се за отворену расправу о проблемима и страховима становништва. “Не сме се дозволити стварање атмосфере у којој се свако ко изрази забринутост одмах прозове да је против странаца и да је екстремни десничар”.

Од миграната је затражио да прихвате одређене принципе. “Морамо јасно рећи да код нас постоје ствари које нису за диспозицију: устав, слобода мишљења, верска слобода и равноправност”, поручио је Габриел.

Министар унутарњих послова Томас де Мајциере на телевизијској постаји ZDF указао је на самовољу миграната:

“До лета су мигранти били захвални што су код нас. Сада постоји мноштво њих који мисле да могу сами себе негде распоредити. Излазе из установа, наручују таксије, изненађујуће је да имају толико новаца и возе се стотине километара кроз Немачку. Штрајкују само зато јер им се не допада смештај, буне се што им се не допада храна. Туку се у установама у којима се одлучује о азилу. Морају схватити да ко дође у Немачку мора прихватити немачки правни поредак и поштовати немачке законе”, рекао је де Мајциере.

Непознати извршиоци у петак поподне у девет општина округа Лудвигсбург табле са натписима градова прелепили жутом фолијом, саопштила је полиција. При томе су називи места исписани на арапском уз додатак “некад био Лудвигсбург”.

Укупно је било 29 табли са именима градова и насеља које су биле прекривене арапским натписима и све су у међувремену уклоњене.

 

 

tabla-grad

 

 

 

ИЗВОР: Die Welt.de