Небојша Јовић: Питаш се, срамни Симовићу, шта ће нам Косово?! Па, ево да ти кажем…

Небојша Јовић

 

 

 

Па да ли међу вама, квази академицима, постоји барем пар оних који нису саможиви, који имају звање академика али не и карактер хуље и моралне старлете?

Вирус саможивости, себичности, вођен правилом „после мене потоп“, преко председника САНУ захватио је готово све академике, интелектуалце и ткзв. интелектуалну елиту коју ми заправо већ пуне три деценије и немамо.

 

 

У послератном периоду (1945. па до данас) имали смо једну светлу и једну срамну, тамну тачку.

Светла је она „САНУ“, аутор познатог „Меморандума“, актер буђења срБске свести и здравог срБског, не шовинизма, већ национализма, патриотизма и уз њу пратећег УКС.

Срамна и тамна је ова данашња ГЕРОНТОЛОШКА УСТАНОВА, звана САНУ, у којој обитавају сенилни, анационални, саможиви старци који би, да могу, са свих 6 милиона Срба, односно њиховим органима истрговали, само да би свој пропали, богохулни живот, живот без морала и части, продужили. Срећа па нису богати као Рошилди јер у сваком од њих чучи мали „Сорош“ или „Рокфелер“.

Питаш се срамни Симовићу – „Шта ће нам Косово и шта бисмо с’ њим и да нам га врате?“

ТИ БИ ГА, ЗНАМ, ЗАЈЕДНО СА КОСТИЋЕМ НАНОВО ПРОДАО! СИГУРАН САМ!!!

Али нама, неотуђеном народу срБском, не Косово како кажеш, већ КОСОВО И МЕТОХИЈА требају из милион разлога.

Најбитнији је тај што нам Косово и Метохија чувају темељ постања, државности и постојања нашег, што нам је Космет „олтар“ вере наше Православне без кога би нам црква остала као духовна рушевина, пуста без Олтара, самим тим и без Божијег благослова.

Потребан нам је Космет како бисмо сачували свете мошти наших светаца, монаха, како се мошти витеза и предака наших не би раскопавале и псима давале.

Треба нам Космет због светиња које га светим и чине.

Потребан нам је због неограничених и неисцрпних рудних богатстава вредних на трилионе евра.

Потребан нам је због метоха – црквених поседа, због земље, од војвођанских равница плодније.

Потребан нам је Космет због нас који на њему живимо и који нисмо спремни, као ВИ ШИБИЦАРИ, нити да га продамо, нити да га предамо.

Треба нам Космет, да га сачувамо, да „не чергамо Високим Дечанима, Грачаницом, да нам не помунаре поново Љевишку, не запале Патријаршију…!“

Али шта ти Симовићу, шта ти Костићу, шта ви секташки саможиви старци знате о Грачаници, Богородици Љевишкој, Дечанима, о Светом Козми и Дамјану?

1912. лета Господњег, срБска војска се није питала као ти данас „шта ће нам рат за Косово и Метохију?“ Ко ће и како и уопште зашто враћати Космет Србији када је тамо гро Турака, а и више од 300 година је оно под Турцима?“ Не, она је била свесна И ТЕМЕЉА И ДУШЕ И СВЕТОСТИ КОСМЕТСКЕ ЗЕМЉЕ, и као одговорна генерација се за њега борила и изборила.

Хоћеш ли, срамотни Симовићу, сутра исто питање постављати и за Рашку област, Војводину, тзв. Прешевску долину????

Знам, знам да би и ти и цео тај мутирани и у срамоти и бескрупулозној издаји и неморалности, окупани геронтолошки одред, све дао тј. продао. И земљу, и веру, историју, омладину. СВЕ! И ДРЖАВУ ЦЕЛУ… САМО ДА ВАМ БОРДЕЛ ВАШ, „САНУ“, САЧУВАЈУ.

И нећу вам судити због тога. Не. Судиће вам Онај који једини на то има права, којег сте се ви одрекли, али којем сте на корак од сучељавања.

Ја вам само могу рећи – СРАМ ВАС БИЛО, иако свестан да ви ни срама нити образа немате!!!

 

ИЗВОР: СРБски ФБРепортер