НАТО Црну Гору тера у грађански рат

У ауторском коментару на немачком интернет порталу Дојче виртшафтснахрихтен, уредник аустријске државне телевизије ОРФ Зоран Добрић истиче да НАТО намерава да пријемом Црне Горе у своје чланство пресече последњу везу Русије с Европом.

Иако је већина Црногораца против чланства у НАТО, премијер Мило Ђукановић инсистира на овом кораку, а САД и ЕУ прикривају, у циљу остварења својих намера, криминалне махинације председника Владе Црне Горе.

Уколико Црна Гора приступи западној војној алијанси, Русија би имала само још једног савезника у Европи – Србију.

Ратови 90-их и касније политичке и економске кризе су у међувремену Србију натерале уза зид. Већ годинама ову осиромашену државу на Балкану ЕУ уцењује да одустане од дела своје државне и културне територије и пристане на амерички план остварења независне државе Косово.

Колико је Косово важно за САД доказује, између осталог, војна база у Урошевцу (Бондстил), где је америчка војска саградила највећу базу на свету, како би Србима, али и Русима јасно ставила до знања да намерава да остане на Косову како би даље марширала у правцу Русије.

У остварењу америчких циљева Црна Гора је остварила свој задатак пошто је као последњи савезник Београда признала независност Косова. Када Црна Гора приступи НАТО-у, Србија ће бити потпуно изолована и више неће бити у стању да се одупре економском и политичком притиску САД и ЕУ, а за Русију би то значило изолацију од Западне Европе. Тиме би америчко-натовски мастер план да се Русија истера из Европе и НАТО снаге позиционирају на руским границама био испуњен, указује Добрић.

Због свега тога је САД, и ЕУ свеједно шта ради црногорски премијер Мило Ђукановић, што се огледа и у потпуном прећуткивању опозиционих протеста у европским медијима.
Како ће тећи протести против НАТО у Црној Гори зависи пре свега од спремности САД и ЕУ да прихвате политичко-економску реалност у Црној Гори и да због сопствених интереса још једну земљу на Балкану отерају у грађански рат.

 

Фалсификат народне воље

 

Становништво Црне Горе дубоко је подељено по питању чланства земље у НАТО-у. Истраживање које је за рачун црногорске владе спровео француски институт ИПСОС показује да би 52 одсто Црногораца подржало учлањење. Међутим, испитивање Центра за демократију и људска права показује сасвим другачију слику, односно да постоји највише 36,5 одсто присталица уласка у НАТО.

 

ИЗВОР: Вести онлајн