НАТО цензори запослени у Фејсбуку

Друштвене мреже у служби НАТО пропаганде

 

  • Четверочлани тим НАТО пакта помаже Фејсбуку да препозна и избрише наводну “пропаганду”

У посљедње вријеме је неким познатим особама забрањено да објављују на Фејсбуку, Твитеру, Јутјубу и другим интернет платформама, као што су Алекс Џонс и Рон Пол, бивши амерички конгресмен којем је угашен налог на Твитеру.

Рон Пол је изјавио како су дивови друштвених мрежа Силицијумске долине, попут Фејсбука и Твитера, цензурисали и забранили изношење супротних мишљења јер су ове технолошке компаније заправо продужена рука америчке владе.

Рон Пол је исмевао “Твитер чистку” прошле недеље и напад технолошких дивова на такозвани “говор мржње” који је на крају довео до гашења његовог налога, али и и налога извршног директора “Института Рон Пол”, Данијела Мек Адамса, те неколико других особа које су износиле “неприкладне” ставове. Свима су били суспендовани налози на друштвеним мрежама. Дугогодишњи републикански конгресмен је рекао како мреже друштвених медија под контролом Гугла, Епла, Твитера и Фејсбука раде с америчком владом како би утишале гласове неслагања.

Њима и Алексу Џонсу налози нису угашени зато што су прекршили било који закон, већ једноставно зато што се њихово мишљење не свиђа или штети интересима трансатлантске елите. У случају Фејсбука се чистка догодила зато што Атлантски савет блиско сарађује с дотичном фирмом.

Атлантски савет је “тинк тенк” који, између осталих, финансирају западне владе, аутократске заливске монархије, НАТО, Пентагон, амерички војно-индустријски комплекс, Рокфелери, Џорџ Сорош и Фејсебук .

Овај “тинк тенк” је такође осигурао четверочлану екипу која Фејсбуку помаже да пронађе и избрише наводну пропаганду. Осим тога, четверочлану екипу Digital Forensic Research Lab (DFR Lab) Атлантског савета води Грејем Бруки, бивши члан Савета за националну безбедност администрације Барака Обаме.

Очигледно је тим већ помогао Фејсбуку да делује против више од двадесет “сумњивих страница могућих страних актера попут Русије”, преноси Ројтерс.

“Фејсбук користи овај тим како би побољшао истраге о страним уплитањима. Фирма је прошле недеље објавила да је угасила 32 сумњиве интернет странице и рачуне наводних левичара и мањинских активиста. Док су неки амерички функционери рекли како је то сигурно дело руских агената, Фејсбук је рекао како није сигуран у то”, преноси Ројтерс.

Ово је заиста шокантна и кључна фраза у извештају: “Фејсбук је рекао како није сигуран”, али су рачуни ипак једноставно уклоњени. Дакле, Рон Пол је у праву. То је врло лако учинити. Ако Атлантски савет то нареди, не треба никакав доказ, већ само мишљење које даје четверочлани тим DFR Lab овог тинк тенка и више вас нема на друштвеним мрежама које контролишу америчка влада и НАТО.

 

ИЗВОР: DFR Lab/Atlantic Council/Reuters/logicno.com, 09. август 2018, Стандард