National Review: Западној цивилизацији неће доћи главе Путин већ – сам Запад

КАНАДА ВЕЋ ПРОГЛАШЕНА ЗА ПОСТНАЦИОНАЛНУ ДРЖАВУ БЕЗ ПРЕТЕЖНОГ ИДЕНТИТЕТА

 

 

  • „Наша информативна издања су за западну цивилизацију већа опасност и од Русије јер гурају леве идеје и погледе и мултикултурализам. Чак и кад би Русија употребила своје нуклеарно наоружање против Запада – она би убила људе, али не би убила западну цивилизацију. У холокаусту је убијено много Јевреја, али није ишчезла јеврејска цивилизација”

 

 

ЈЕСТЕ да Русија располаже нуклеарним оружјем којим може нането огромну штету и побити масу људи, али она није главна претња Западу – оценио је амерички портал National Review.

Одмах је прецизирао да је главна претња Западу – управо сам Запад:

„Наша информативна издања су за западну цивилизацију већа опасност и од Русије јер гурају леве идеје и погледе и мултикултурализам. Чак и кад би Русија употребила своје нуклеарно наоружање против Запада – она би убила људе, али не би убила западну цивилизацију. У холокаусту је убијено много Јевреја, али није ишчезла јеврејска цивилизација”.

 

 

Аутор текста, Денис Прагер, овоме је додао: „Руски нуклеарни потенцијал је за Запад удаљена претња. Руководство у Москви, исто као и совјетско у своје време, разуме да постоји и функционише принцип гарантованог узајамног уништења”.

National Review посебно наглашава: за западну цивилизацију највећи проблем је губитак вере у саму себе, а Русија са тим нема никакве везе. И наставља:

„Опасност долази од наших медија и са наших универзитета који су претежно лево оријентисани. Европске земље настављају да примају милионе муслимана који не намеравају да прихвате њене вредности, а западни медији и академски кругови и даље шире мултикултурализам. Са зида Универзитета Пенсилваније скинута је Шекспирова слика зато што је био бели мушкарац. Зар то није удар на западну цивилизацију?!”

 

Прагер је апострофирао Канаду, истучући да је већ проглашена за постнационалну државу без претежног идентитета:

„Зар нам је то урадио Путин? Он јесте крвожедни квазидиктатор, али сво неуважавање западне цивилизације долази од западних медија и универзитета”.

 

 

 

ИЗВОР: Факти