НАРОДЕ ОПРЕЗ: Товар меса замрзнутог 1982. године стигао у Бар и креће ка Србији?

Београд — Товар замрзнутог меса из 1982. године стигао је у луку Бар и Црној Гори и све мере су предузете да не стигне на тржиште Србије, саопштила је Управа царина.

 

Свим царинарницама је наложено да предузму мере појачане контроле, робног и путничког промета са посебним акцентом на граничне и пограничне прелазе према Црној Гори, Македонији, БиХ, као и на административним прелазима према Косову, наводи се у саопштењу.

На граничним прелазима пролазак товара живог или замрзнутог меса ионако није могућ, уколико га не прати прописана исправа коју издаје гранична ветеринарска инспекција, објашњава се у саопштењу.

Уколико се, пак, ради о покушају кријумчарења, па товар без документације прелази преко алтернативних прелаза, потенцијални кријумчари ће се суочити са мобилним тимовима Одељења за сузбијање кријумчарења који спроводе такозване “дубинске контроле“.

Управа царина је навела да ће као и до сада учинити све што је у њеној моћи да се спречи било какав покушај угрожавања безбедности и здравља грађана.

„О постојању наведеног товара обавештени сви царински службеници, како они који се налазе на прелазима, тако и специјални мобилни тимови за сузбијање кријумчарења који ће појачати активности у дубини територије Србије“, наводи се у саопштењу.