МОСКВА ТРЕБА КИЈЕВУ ДА ПОШАЉЕ САМО ТРИ СЛОВА

Sergej-Markov

         СергејМaрков
Из Мариупоља на Крстовдан ноћу почели су да беже званичници, као и тзв. украјински активисти

Пошто је постало јасно да офанзива ВСУ (Војне снаге Украјине) није успела, а контраофанзива снага ДНР се успешно развија, Кијев се обратио Москви са предлогом да се врате Минским договорима.
То јест за два дана увести прекид ватре. За пет дана повући тешко наоружање. За 21 дан обезбедити разграничење на линији од 13. новембра. Ово је изашло на сајту украјинског Министарства иностраних послова. Какви преваранти, мој Боже.
Сада не смемо журити:
1. Кијев ово предлаже Москви, а требало би да предлаже Доњецку. Морамо коначно присилити Кијев да се директно обраћа Доњецку и Луганску.
2. Док се Кијев одлучује на директне преговоре са Доњецком, не заустављати офанзиву, већ ослободити и села, и Сћастје, и Дебаљцево, и Мариупољ, и Славјанск, и Краматорск.
3. Захтевати разграничење не по линији од 13. новембра, већ по линији новог примирја.
4. Прогласити да су Мински договори прекршени од стране Кијева, спровести нове преговоре и ићи на нови договор, у којем ће бити назначена нова линија раздвајања војски.
И избацити из договора ужасну тачку о предаји контроле над целом границом Кијеву. Она више од свега представља претњу. Ако се то не уради, те договоре ће Новорусија тешко моћи испунити.
5. Унети тачку о заједничком емитовању. Доњецк ће имати руске канале, што ће одвојити део становништва Украјине од практично зомби државне пропаганде.
Кијев се преко Министарства иностраних послова на Крстовдан ноћу, након почетка контраофанзиве ДНР, обратио Москви са молбом свима да прекину ватру и повуку тешко наоружање. Али Кијев не ратује с Русијом, него са Донбасом.
И преговоре украјинска власт треба да води са Доњецком и Луганском. Стога, Москва треба да пошаље Кијеву три слова – ДНР. И да ради то константно.
У међувремену, из Мариупоља на Крстовдан ноћу почели су да беже званичници, као и тзв. украјински активисти, тј. националисти који су подржавали терор Кијева према народу Донбаса.
Још увек није јасно да ли ће Мариупољ бити ослобођен, али бежанија је већ почела.
(Аутор је проректор Академије Плеханов, политиколог)
Превео СРЂАН ЂОРЂЕВИЋ

ИЗВОР:Взгљади http://www.standard.rs