Мосад ради на обнови Хазарије!

  • Мосад је једна од најмистериознијих тајних служби на свету  и о његовом деловању мало је поузданих информација
  • Мосад, ипак, понешто саопшти, на пример да је учествовао у организацији обојене револуције у Украјини
  • Како пишу руски „Аргументи и факти“, много је назнака да Израел (уз помоћ САД) намјера да на тлу Украјине обнови државу Јевреја – Хазарију!

 

Пише: Зоран Милошевић 

 

Прве вести о савременим акцијама Мосада против Русије појавиле су се 2012. године, када је руски геополитичар Араик Саргасијан објавио да иза групе „Пуси рајот“ стоји израелски Мосад, јер влада ове државе није задовољна политиком Владимира Путина.

Поред тога, у Москви су подигли кривичне пријаве против више руских Јевреја, између осталог због шпијунске делатности у корист Израела, али су они неким чудом побјегли у Украјину, а одатле у Израел, где им се губи сваки траг.

Тако се на  мети истраге нашао и бивши председник Руског јеврејског конгреса Леонид Невзлин, који је 2008. већ био осуђен за организовање убистава и организовање разбојништава. Невзлин је, према истрази, био повезан и са жестоким Путиновим противником, бившим шефом нафтне компаније ЈУКОС, Маихаилом Ходоровским, који је такође радио за Израел.

Мосад је признао да је учествовао у организацији обојене револуције у Украјини 2014. године и свргавању легалног предсједника Виктора Јануковича, као и да данас делује у овој земљи, буквално у свим сферама савременог живота. Чак и међу учесницима тзв. антитерористичке операције (против становника Донбаса) били су не само украјински Јевреји на челу са Игором Коломојским (формирајући добровољачки батаљон) већ и „мосадовци“.

Припадници армије Доњецке Републике и Луганске Републике, пронашли су међу погинулима из украјинског добровљачког батаљона „Донбас“, нагорело тело и израелски пасош на име Михаил Факлов (рођен 1977. године). Но, о томе  се није говорило јер је информација добила ознаку тајности због тога што Фалков није био било који Израелац. Неко време био је саветник премијера Нетенијахуа и министра спољних послова Авигдора Либермана, што говори да је радио за ову државу и Мосад.

Шта је радио Фалков у Украјини и због чега се Израел укључио у обојену револуцију, убрзо су открили руски алтернативни медији, који су објавили пуно назнака  да Израел и САД намеравају да на тлу Украјине обнове државу Јевреја – Хазарију, те да су због тога етнички чистили ту територију како би населили Хазаре – Јевреје.

Та Хазарија треба да Русе, у току 21. вијека, одбаци далеко на север. Мосад то ради помагањем сепаратизма (управо ова служба стоји иза стварања нове нације – Сибирци, тј. Сибирјаки) и изградњом нових идентитета, са циљем да одсеку Урал и Сибир.

Да подсетимо, данашњу Украјину у Израелу доживљавају  као древну јеврејску Хазарију, коју је у 10. вијеку окупирала Кијевска Русија и Словени су ту, по њима, само привремени гости, због чега подлежу исељавању. Жели се стварање Велике Хазарије – друге јеврејске државе, као што је створен Израел потискивањем Палестинаца.

За рад у Русији, Мосад има изузетан кадровски потенцијал из мигрантских редова, јер на хиљаде грађана Русије сваког месеца одлази у Израел. Посебну пажњу приликом сакупљања информација, московска резентура Мосада посвећује руском далеком истоку, Сибиру, Северном Кавказу (у Дагестану живе Горњи Јевреји – Тати) и Нижегордској области. Информације стижу из легалних извора и уз помоћ регионалних јеврејских друштвених организација, којих у Русији има неколико стотина.

Иначе, МОСАД има само 1200 запослених, али изводи операције у целом свету, јер се ослања на огроман број страних грађана који су заврбовани да раде за израелску службу (процјењује се да их је више од 35.000). Осим сарадника и агената, у операцијама Мосада учествују и тзв. сајанимимеђународна мрежа добровољаца. Сајаними могу бити само чистокрвни Јевреји, који су безрезервно одани само својој правој држави (Израелу). Они имају улогу нерегистрованих спољних сарадника у туђини (ради се обично о припадницима средњег сталежа – новинарима, судијама, полицијским официрима, лекарима…), а помажу и новцем, имовином, ширењем пропаганде на медијима, медицинском његом и друштвеним везама.

ИЗВОР: Печат