Мислав Хорват: Ови протести су другосрбијански, прозападни и сорошевски!

Kажу да ови протести нису прозападни, другосрбијански и сорошевски. Нек ми неко објасни, зашто онда на листи захтјева немају сљедеће:

1. Промјена неолибералног пропалог економског концепта у смјеру веће интервенције државе како је то нпр. у Мађарској релативно солидно спровео Орбан. Увођење пореза страним банкама и страним трговачким ланцима и подстицање домаће производње и реиндустријализације Србије. Престанак задуживања и аранжмана са ММФ-ом.

2. Одустајање од пута у Европску Унију у којој Србија неће добити ништа, осим што ће је преплавити јефтини производи са запада. Примјер Хрватске доказује да улазак у ЕУ штети економији, Загреб је приликом уласка у Унију по БДП-у и квалитети живота био 6. град од 12 нових чланица Уније, данас је једанаести.

3. Поништавање свих споразума са НАТО пактом и проглашење закона о неутралности.

4. Од септембра ступа на снагу закон о продаји земље странцима. Закон треба суспендирати или на све могуће начине странцима отежати куповину земљишта (нпр. не може је купити ако није бар 5 година континуирано насељен у Србији).

5. Закон према којем се све невладине организације које су финанциране из иностранства морају пријавити као страни агенти и на тај новац плаћати порез.

6. Увођење закона о забрани негирања геноцида над Србима по узору на исте такве законе које имају Њемачка, Француска, Аустрија, Израел. Тај закон би садржао и забрану приписивања лажних геноцида Србима.

7. Увођење обавезног војног рока, који већ уводе земље окружења. Држава која нема јаку војску, не може имати ни јаку економију.

8. Смјену Зоране Михајловић и осталих чланова Трилатерналних и разни других комисија и агентура.

9. Проналажење начина да се преговори о Kосову врате под окриље УН-а, гдје имамо вето Русије и Kине.

Слободна Европа, Ал Џазира и Н1 подржавају протесте. Теофил Панчић и Србијанка Турајлић подржавају протесте. Хрватска телевизија је направила прилог у којем подржава протесте. Највиши званичници Русије, Железњак и Захорова су их осудили. Kрај приче.

 

 

 

ИЗВОР: Видовдан