„МИРНО ПРИХВАТАЊЕ“ СТЕПИНЦА ЗА „СВЕЦА“ УСЛОВ ЗА УЛАЗАК СРБИЈЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ?!

M. Добромировић – Н. Гинић

 

Београд – Из Брисела у више наврата сугерисано Србији да су посета папе Фрање Београду и „мирно прихватање“ одлуке о проглашењу Алојзија Степинца за свеца услов за наставак евроинтеграција наше државе.
Уколико жели да настави евроинтеграције и једног лепог дана постане чланица ЕУ, Србија мора да као свеца прихвати озлоглашеног хрватског кардинала Алојзија Степинца! Веровали или не, али властима у Београду је у више наврата из Брисела поручено да „мирно прихватање“ одлуке Католичке цркве о беатификацији Степинца и посета папе Фрање Београду јесу „европски услови“!
Алојзије Степинац је, иначе, осуђени ратни злочинац и саучесник у геноциду над Србима у НДХ, током којег је побијено више од 800.000 невиних људи!

 

Немамо избора?

 

Да се Европа озбиљно намерила да спроведе овај план у дело показује и састанак поглавара Римокатоличке цркве папе Фрање и хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић у Ватикану, после ког су саопштили да више нема дилема о канонизацији хрватског кардинала који је здушно подржавао кољаче Анте Павелића!
Кад се томе дода најављено оснивање посебне комисије Католичке и Српске православне цркве за Степинца, као и посета папског изасланика Курта Коха Београду у четвртак, јасно је да ће Србија ускоро бити стављена пред крајње незахвалан избор:
„Из Брисела нам је прво сугерисано да би посета папе, који је обишао све чланице ЕУ у региону, битно допринела евроинтеграцијама. То је сада дигнуто на виши ниво јер се однедавно тражи и да без поговора прихватимо одлуку да се Степинац прогласи свецем. И једно и друго, међутим, представља веома велики проблем за Србију…“, истиче наш саговорник из врха државе.
Аналитичар Душан Пророковић оцењује да канонизација Степинца открива „шире политичке планове усмерене према Србији“.
„Одлука о беатификацији хрватског кардинала и папина могућа посета имају више везе с политиком него с религијом. ЕУ има геополитички интерес, а циљ јесте слабљење утицаја Цариградске патријаршије. Ово јесте крупна ствар, коју ће СПЦ морати да решава у сарадњи са Руском православном црквом“, наглашава Пророковић.
Да је европска уцена реална, индиректно нам је јуче потврдио и Александар Сенић, шеф Одбора за европске интеграције.
„Србија мора да се окрене будућности, а не да односе са ЕУ гради гледајући у сукобе из прошлости. Постоји јака воља да се окренемо обостраним интересима. То дугујемо будућим генерацијама“, подвлачи Сенић.

 

Викар усташке војске

 

Верски аналитичар Владимир Димитријевић каже да, без обзира на притиске Брисела, Степинац никад не може бити светац.
„За папу и председницу Хрватске је нормално да канонизују Степинца, викара усташке војске по благослову папе Пија XII и кривца за прекрштавање најмање 250.000 Срба! Из њихове перспективе, он је био доследан папству и хрватству. За нас, међутим, он никада не може бити светац“, закључује Димитријевић.

Степинчеви злочини:
* учествовање у стварању НДХ
* сарадња с Павелићем и усташама
* масовно покатоличавање Срба
* инспирисање геноцида над Србима

Папине посете региону:
* Мађарска 1996. Јован Павле II чланица ЕУ од 2004.
* Румунија 1999. Јован Павле II чланица ЕУ од 2007.
* Бугарска 2002. Јован Павле II чланица ЕУ од 2007.
* Хрватска 2011. Бенедикт XVI чланица ЕУ од 2013.

 

ИЗВОР: Информер