МИЛО ИПАК ФОРМИРА ВЛАДУ: Изненадићете се када видите ко је нови премијер!

Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократе (СД) и мањинске странке – БС, ХГИ, АО, могле би експресним договором формирати владу и тиме ставити тачку на изборе одржане 16. октобра, јавила је Радио Антена М.

ДПС и “традиционални партнери” тиме желе да, како јавља Антена М, окончају “представу опозиције” са мањинском владом, у којој би премијер био лидер Бошњачке странке Рафет Хусовић.

Три националне странке које су освојиле парламентарни статус требало би већ данас да заврше интерни споразум, са којим ће ући у преговоре са ДПС.

“Нико у ДФ, Демократама, Кључу и СДП-у не верује у реалност сопственог предлога, а знају да ни господин Хусовић, ни БС нису заинтересовани за ту причу, иницирану доминантно из кухиње СДП. Али понудом да подрже нашу владу, стварају привид проактивне позиције и одгадјају тренутак суочавања са изборним поразом”, каже неименовани саговорник портала Антене М из једне мањинске странке.

Медији су, наиме, прошле седмице јавили да се лидер СДП Ранко Кривокапић прошле седмице састао са Маријом Вучиновић, док је члан Председништва ДФ Андрија Мандић разговарао са реисом Рифатом Фејзићем.

Конституисање новог сазива Скупштине Црне Горе очекује се већ првих дана новембра.

ДПС и коалициони партнери уложиће максималан напор да до тада утаначе све програмске циљеве и кадровска рјешења, како би до средине новембра, а највероватније већ 10. или 11. Црна Гора добила и нову владу.

 

 

ИЗВОР: Танјуг