Милан Цревар: Сексуални васпитач

Дакле, некаква невладина организације, тј. чланови исте, скупише се једног дана и силином своје мудрости саставише приручник са задатком спречавања сексуалног насиља над децом. У приручнику, између осталог, стоји и прилагођен дечјем узрасту опис оралног секса. Е сад, зашто су ту стали. На пример, места је могло бити за Камасутра бојанку.

 

 

 

 

Да је сексуално насиље над децом у порасту – слажем се, да је потребно системско и дугорочно решење – слажем се, међутим, оно што је ван сваке памети је начин на који се ово друштво реформише уназад деценију и по. До кад тачно ће невладине организације издавати уверења о томе да ли је неко исправан, моралан или чак геноцидан. И све би било вицкасто и пролазно, да предлог срамног приручника није потекао из Министарства. А питате се што је сраман? Ако оставимо и форму по страни, овај приручник су радили људи без кредибилитета, без познавања методике наставе, без познавања педагогије, психологије детета. Ова скупина би била још смешнија да се усудила изаћи са предлогом самостално, али није. Данас приручник, сутра одузимање детета, а све под велом проевропских реформи.

Зло је веће и што је ово само пробни балон. Овај народ је сада већ давне 93. гравиран да живи са 3 марке месечно, ко год мисли да нисмо покусни кунићи грдно се вара. Све што се тако великодушно сервира, гле чуда, увек улази на мала врата преко поменутих иницијатива невладинх организација. Ова земља јес` у проблемима до гуше, али далеко од тога да је нестало квалитетних наставних и педагошких кадрова који проблем сексуалног насиља не могу решити самостално.

Ја лично, као наставник српског језика, имам обавезу према деци, родитељима, друштву и према самом себи да децу образујем, али и штитим, између осталог и од оваквих предлога, па макар по цену отказа. Невладине организације нису решење, нису ни близу тога да пронађу квалитетну тактику за горући проблем. Ово је само јефтин увод за наредну ставку а то је легализација истополних бракова, а на даље, хм, ко зна…

Болоњска декларација је декласирала наше већ девастирано школство, а немоћ се види и по томе ко нам или ко ће нам састављати наставне планове. Није безазлено, памет у главу, коме је глава још на раменима. Што би рекао Пушкин „Лукавост још није доказ памети. Има глупана па чак и лудака који су изванредно лукави.“, а баш такви су ови – сексуални васпитачи.

 

 

ИЗВОР: Видовдан