Мандић: Повратак у Аустроугарску

  • Познати књижевни критичар и публициста Игор Мандић сматра да Хрватска није држава и да се та земља враћа у Аустроугарску
Игор Мандић

„Нисмо суверени… Аустрија нам држи банке, а Мађарска технологију, нафту, гас, жељезаре. То је подјела по систему Аустроугарске“, оцјењује Мандић.

Мандић у интервјуу за ријечки „Нови лист“ истиче да је хрватска држава била „илузија митомана из деведесетих /година прошлог вијека/“ који су мислили да ће „пуким дречањем: `Ми раскидамо све везе` – добити државу“.

Према његовим ријечима, распродаја државне имовине домаћим криминалцима започела је као дар за њихово подржавање митоманске реторике о Хрватској, која ће „бити срећна када се отцијепи од Југославије“.

„Прво је онима који су највише дречали, за које ми чак и не знамо, него знамо само за оних десетак најистакнутијих, распродато национално, државно и друштвено власништво или је дато будзашто…

А, након тога, дошла је куповина свих важних стратешких ресурса ове земљице јер је то и био циљ Запада – да разбије све што је било источно и што се усуђивало називати социјалистичким. Tо је требало затрти до посљедње трунке прашине“, наводи Мандић.

Он сматра да је одлазак становништва само „неминовни процес размјене народа, гена, племена“.

„Свијет се стално сели. Ми смо се доселили овамо и пола Европе одселило је у Америку“, наглашава Мандић.

Познати хрватски интелектуалац, који је често нападан због, како се тврди, пројугословенских ставова и отворених оптужби на рачун ХДЗ-а да је протјерао Србе, оцјењује да Хрвати имају Сабор /парламент/, али немају државу.

ИЗВОР: СРНА, http://jadovno.com/mandic-povratak-u-austrougarsku/#.XGGIulVKipp