ЛОНДОН ЈЕ ЦЕНТАР САВРЕМЕНОГ РОПСТВА

  • Због скандала повезаних са трговином људима (ропством) постало је јасно да је највећи центар овог нечасног бизниса постао Лондон, посебно трговином децом, девојкама за проституцију и принудни рад. Према речима шефа одељења за борбу са ропством Скотланд Јарда, старијег инспектора Вила Брукера, у Лондону је забележен пораст трговине људима

 

Број регистрованих случајева ропства у првој половини 2017. године износи 820 , док је док је током целе 2016. регистровано 1013.

Полиција признаје да за сада нема успешан метод борбе против ропства.

Поред тога, постоји и „унутрашње ропство“ које је скоро немогуће регистровати, јер се односи на недобровољни рад у кућама. Ово се сматра старом британском традицијом – имати послугу, иако је у супротности са британским законима.

Најгори облик ропства у Великој Британији тиче се деце. Наиме, део елите ове државе  купује и продаје децу са остварење својих сексуалних фантазија и изопачених жеља. Полиција је чак званично оптужила за педофилију бившег премијера Британије сер Едварда Хита, али његови мрски преступи су „сакривени од елите“.

Одговор се зашто су то урадили се, наравно, наслућује.

 

ИЗВОР: Police Chief Warns “London is Modern Slavery Hotspot,” 13K Victims Forced into Labor and Sex, Matt Agorist, activistpost.com, July 10, 2017.