Љајић: Свеопшти сабор исламске заједнице у Новом Пазару није сабор већ представа за публику у Београду

БИЋЕ КАНДИДАТ НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА АКО ВУЧИЋ НЕ БУДЕ ИШАО ЗА ЗАЈЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА

 

 

 

 

  • Оценио да је Муамру Зукорлићу дозвољено да ради шта хоће и да је јачи и од Врховног суда

 

 

       ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је да и даље остаје при одлуци да се кандидује за председника Србије.

„При овој памети – да“, одговорио је Љајић на питање да ли остаје при одлуци да се кандидује.

Он је за сутрашње издање „Политике“ казао да се странка припрема за то, али да ипак постоје два предуслова.

   „Најпре нама је као странци владајуће коалиције неопходно да чујемо ставове коалиционих партнера, пре свега СНС-а, да видимо да ли ћемо имати једног кандидата или ће странке моћи саме да учествују“, казао је Љајић.

Како је додао, друга ствар која се појављује као препрека јесте циркус који се прави од тих избора, јер „свако коме падне на памет, ко је устао на леву ногу, размишља да се кандидује“.

„Себе сматрам озбиљним човеком да бих учествовао у неком циркусу са неким ‘шећеровским’, ‘јоги летачима’ који користе ову прилику да им се име појави у новинама и да плакат виси на некој бандери“, казао је Љајић.

На питање о безбедносној ситуацији у Србији с обзиром на пронађено оружје у Јајинцима пре две недеље у близини породичне куће премијера Србије Александра Вучића, Љајић је рекао да је ситуација у Србији стабилна и да институције треба да обаве свој део посла.

Говорећи о председничким изборима у САД он је казао да разуме да се људи радују поразу Хилари Клинтон, али да не разуме „оволику хистерију“ због победе Доналда Трампа.

Он је казао да ни „баба Ванга не може да погоди у ком ће ово (избор Доналда Трампа) правцу ићи“.

Љајић је међутим, на питање да ли ће позиција Србије бити олакшана с обзиром да је последњих година била наковањ у односу Америке и Русије, казао да не верује да ће бити ни олакшања ни отежања, ни неке велике промене, осим што се Србија може наћи још ниже на лествици приоритета.

„Свет ће бити заокупљен својим проблемима, сви ће се вероватно бавити Трампом и ишчекивати његове потезе“, оценио је Љајић.

     Он је казао и да одлазак премијера на скуп Фондације Клинтон у сред кампање није сврставање на било коју страну и додао да није позиван нико да за било кога гласа, нити би то имало неког значајнијег ефекта.

    Поводом одржавања Свеопштег сабора исламске заједнице у Новом Пазару, Љајић је рекао да то није никакав сабор већ „представа за публику у Београду по принципу ја ћу вам правити проблеме уколико не решите моје личне захтеве“.

  На питање да ли ти захтеви имају везе са интернационалним универзитетом посланика и председника Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамера Зукорлића, Љајић је рекао да не толико колико имају са бесправном градњом зграде универзитета.

Он је казао да је Зукорлићу дозвољено да ради шта год хоће и да се надлежне институције праве глуве и слепе и навео да је Зукорлић јачи чак и од Врховног суда који је пресудио да та зграда треба да се врати људима који су је купили у приватизацији.

  Љајић је Зукорлића назвао навијачем-хулиганом, оптуживши га да има такав начин рада и рецепте.

 

 

 

        ИЗВОР:  Бета