КУСТУРИЦА: Сарајево није далеко од калифата у којем живе само муслимани

МУЛТИЕТНИЧКИ СУЖИВОТ НА ПЛАНЕТИ 20 ГОДИНА УНИШТАВАЈУ АМЕРИКАНЦИ И ЊИХОВА ВОЈНИЧКА ЧИЗМА

 

 

  • У реаговању на текст „Злочинац у развоју“ у којем амерички писац Александар Хемон, рођен у Сарајеву, пореди Доналда Трампа и Војислава Шешеља са нацистима, Емир Кустурица напомиње да није Трамп измислио немогућност мултиетничког живота муслимана и хришћана, него је говорио да милијарда и шесто милиона муслимана мрзи хришћане
  • Кустурица је указао и да Хемон пише о Трамповом национализму, нацизму и „ратном злочину који би могао да се деси“, али ћути о видео снимку на којем се види како амерички војници убијају ирачке цивиле из хеликоптера. Зато се Кустурица пита: зашто Хемон ћути и занемарује злочине које су у свету у последњих 20 година учинили чланови породица Клинтон и Буш, а спомиње Слободана Милошевића као „једног од највећих ратних злочинаца 20. века“?

 

        СЛАВНИ српски режисер Емир Кустурица оценио је да Сарајево није далеко од стварања калифата, који већ постоји у Сирији и подсетио да је много раније Алија Изетбеговић у својој „Исламској декларацији“ писао о неопходности стварања калифата где живе само муслимани.

      „Један калифат већ постоји у Сирији, а Сарајево није далеко од тога“, навео је Кустурица подсетивши да је Изетбеговић у том свој делу изнео сумњу да ислам и Запад могу заједно.

  У реаговању на текст „Злочинац у развоју“ у којем амерички писац Александар Хемон, рођен у Сарајеву, пореди Доналда Трампа и Војислава Шешеља са нацистима, Кустурица напомиње да није Трамп измислио немогућност мултиетничког живота муслимана и хришћана, него је говорио да милијарда и шесто милиона муслимана мрзи хришћане.

Кустурица оцењује да је кандидат за америчког председника Трамп претерао, али да су мултиетнички живот у пракси уништиле последњих 20 година америчке војне формације.

  „Где год је нагазила америчка чизма, нестао је мултиетнички живот. Укључујући и Хемоново Сарајево“, истакао је Кустурица, који Хемона назива политички коректним писцем из Америке, рођеним у Сарајеву.

Кустурица напомиње да није Трамп измислио тортуру дављења водом, те да су бивши и садашњи амерички председник Џорџ Буш и Барак Обама тестирали ту направу управо на људским моделима, исламским борцима, које је Изетбеговић замишљао као џихадисте за уједињење ислама, те да је Обама аболирао све мучитеље.

    Напомињући да Хемон у тексту објављеном у часопису „Ролингстонс“ хвали Хашки трибунал, а Трампу предвиђа судбину Шешеља, Кустурица напомиње да је Хашки суд ослободио Шешеља и пита – да ли ће после тога, логично, Трамп постати председник САД?

     Он наводи да Хемон пише о Трамповом национализму, нацизму и „ратном злочину који би могао да се деси“, али ћути о видео снимку на којем се види како амерички војници убијају ирачке цивиле из хеликоптера.

Кустурица се пита зашто Хемон ћути и занемарује злочине које су у свету у последњих 20 година учинили чланови породица Клинтон и Буш, а спомиње Слободана Милошевића као „једног од највећих ратних злочинаца 20. века“?

„Какав је онда коректан писац? Центрифугиран, пошто ћутањем амнестира Клинтонове и Бушове, и Обаму за сва недела која су учинили дуж наше планете“, истиче Кустурица, додајући да се политички коректна особа, која верује да су фашисти антифашисти и обрнуто, добије „када се кортекс добро исцентрифугира Холивудом, ,Ролингстонсом’, хуманитарцима NATO генерације“.

 

 

ИЗВОР: Срна