КРЕМЉ УПОЗОРАВА ДА ВИШЕ НЕМА ТРПЉЕЊА ПО ПИTАЊУ УКРАЈИНЕ

Москва је заменила Михаила Зурабова са Азаматом Куљмухаметовим, чиме је послала сигнал, да је када је у питању криза у Украјини и рат у Новорусији, било доста трпљења.
«У дипломатији велику улогу имају различити симболи и знакови. Тако и замена Зурабова са Куљмухаметовим представља сигнал Вашингтону: кризу у Украјину треба завршити. До сада Руску Федерацију у Украјини је представљао Михаил Зурабов, који је имао добре личне контакте са председником Украјине. На тај начин Русија је поручивала да комерцијалне интересе Порошенка разуме, више од политичких, који нису интересовали никога», сматра политиколог Ростислав Ишћенко.
Аналитичар је нагласио да се у овом случају не радо о замени горег дипломате бољим, него тврђим дипломатом (што је доказао радом у Контакт групи за Сирију). Другим речима, Москва је поручила Вашингтону: договоримо се сада, иначе ће у Контакт групу са стране Русије бити послан Сергеј Шојгу. Према радном календару, 6. маја 2015. године треба дасе састане Контакт група за Украјину, а Русија ће бити заступљена са новим дипломатом.
ИЗВОР: imperiyanews.ru