КРАЈ ЗЕЛЕНАШКЕ ИМПЕРИЈЕ

Владимир-Кршљанин

Владимир Кршљанин      

 

 

Данас је наступио крај једне геополитичке епохе

 

Пре свега, то је крај светске диктатуре и глобалне пљачке коју је спроводила западна финансијска олигархија. Систем који им је дао невиђену моћ и богатство, али и беспримерну дрскост и суровост, био је најнехуманији, најкриминалнији и најлицемернији у људској историји. Тај систем се у основи темељио на закону џунгле и праву јачег. Била је то највећа диктатура свих времена, која се лицемерно скривала иза лажне фасаде демократије и људских права.

То је истовремено и историјски крај Британске империје, у њеном завршном, англоамеричком облику. Банкарска и пиратска олигархија је после много векова негирања основних хришћанских и хуманистичких вредности, била достигла свој идеал – приватну империју под формалном влашћу Лондона и Вашингтона.

Са обновом руске историјске моћи и са настанком БРИКС-а, зеленашка империја је дефинитивно исцрпела могућности свог опстанка. Постала је неодржива, неефикасна и неприхватљива. Победа Доналда Трампа означава покушај САД да опстану у новом, мултиполарном свету, ослањајући се на предузетничке, индустријске и слободарске стране своје традиције.

Крај империје значи и отварање могућности да се отклоне последице њених недела.

За Србију то значи да је последњи тренутак да најгласније испостави своје захтеве: поновно уједињење својих историјских делова, наплату ратне одштете од НАТО сила и обнову свог духовног, економског и војно-политичког суверенитета.

Србија мора бити поносна и на своју херојску одбрану од свих западних агресија и на чињеницу да је, Србија заједно са Русијом, међу утемељивачима цивилизације у коју читав свет, на овој историјској прекратници, гледа са највећом надом.

Евроатлантски концепт, у чију ЕУ неки и данас покушавају да нас угурају, данас је званично погинуо.

 

 

 

ИЗВОР: Центар академске речи