Ко то прави Румунску републику на Истоку Србије?

ПИШЕ: Милутин Милошевић

 

(Фото: Васељенска ТВ)

 

Погледајте ову фотографију! Оштро исцртане границе дела српске територије, црвеном бојом издвојене од остале мапе Србије. Обратите пажњу на контраст сиве и црвене! Значи ли црвена терен где ће пасти крв или простор где ће бити интензиван привредни раст, изван сивила у коме је приказана мапа?

У сваком случају, овај део наше земље се поклапа са простором према коме показује своје територијалне аспирације, суседна нам Румунија.

Како знам?

Много пре него што је почео сецесионистички рат на КиМ, планери неке будуће Републике Косово, свесни да немају кадрове, а опет свесни и да би нормално школовање можда трајало дуго, а њима се журило, школовали су своје људе у Загребу, по неком чудном договору. Ти су „стручњаци“ завршавали факултете у експресном року али нису могли да се запосле у Хрватској.

Нико од Шиптара, будућих стручњака будуће Републике Косово, није одлучио да студира у Нишу, Београду, Скопљу, Крагујевцу, Новом Саду, па чак ни у Подгорици, Сарајеву… Баш у Загребу! Вероватно су респектовали тамошњи универзитет. И нико од њих није пао испит, нико није изгубио годину, нико није напустио студије (Шиптари су много интелигентни), нико динар није дао за студије из свог џепа и нико се није запослио у неком другом крају тадашње СФРЈ. Сви су постали кадрови „Републике Косово“.

Сличне ствари се дешавају и на простору означеном црвеном бојом, на овој мапи. Студенти и ђаци се бесплатно школују у Румунији, на румунском језику. Пропозиције су једноставне. Оба родитеља будућег стручњака морају да буду влашког порекла и морају да се декларишу као Румуни, а све под будним оком Покрета Румуна Србије, који Влахе сматра издајницима и њима не жели да помаже бесплатним школовањем, ако се не изјасне као Румуни.

Пазите, ради се о истој оној Румунији у којој се често дешавају масовне демонстрације и протести због беспарице. То је иста она Румунија чији радници беже у земље Западне Европе, јер у Румунији нема пара.

Па одакле онда паре за финансирање школовања наших грађана у Румунији?

Вероватно из истих извора који су финансирали и школовање Шиптара у Загребу. Интересантно је додати и занимљиву случајност да они који су већ завршили школовање у овој суседној и пријатељској земљи, чудним путевима господњим и необичном лакоћом, доспевају на руководеће позиције српских установа, фирми и сл.

Питаће се неко: да ли је само то разлог да сматрам како постоје сепаратистичке активности овог дела Србије, координисане споља. Наравно да не. Лично сам био у прилици да видим пропагандни материјал на румунском језику, типа дискова, календара, памфлета, а све са недвосмисленом поруком: ово је Румунија, а не Србија.

Лично сам био у прилици и да чујем како проверени појединци добијају оружје у сврхе „злу не требало“. Хуманитарне организације или економски аналитичари из разноразних земаља који су некад, сасвим случајно пред рат, обилазили КиМ, сада шпартају овим крајем као делегације из Израела, Немачке, САД-а…(све саме пријатељске земље) уз образложење да их занима туризам подунавске регије или да су потенцијални инвеститори, евентуално – радознали новинари.

А још нешто? Ма три дана бих могао да причам али погледајте нпр. ову фб групу: https://www.facebook.co/istocne.vesti?fref=ts! Администратори групе живе у Зајечару. У истом оном Зајечару у коме се налази румунски конзулат и одакле се руководи селекцијом будућих стручњака школованих у Румунији, о трошку сиромашне Румуније. Или то финансира неко други?!?

Администратори групе живе у истом том Зајечару где је седиште Покрета Румуна Србије. Верујем да се ради о пукој случајности али чак и да има нечега, све ће то да расканта наш вољени вођа, наш велики, први и једини координатор свих служби безбедности. Група има тенденцију да прерасте у информативни портал који ће консолидовати и систематизовати информације баш са терена који је означен црвеном.

Небитне су информације из Сирије, Кине, Ирана, Либије… баш као и информације из Београда или Новог Сада. Добро, можда у будућности информације из Београда добију значај исто као информације из Сирије али за сада, група ће се бавити информацијама са подручја које има јасне границе на мапи и чији ће административни центар бити Зајечар. Све то потпуно безазлено и сасвим случајно, наочиглед великог вође, који нас даноноћно чува. Зато сам ја безбрижан.

 

НАПОМЕНА: Више о стварању Велике Румуније и румунизацији Срба и Словена можете пронаћи у књигама “Анатомија румунске политике” и “Румунија и румунизација Срба”

 

НАРУЏБИНЕ на телефон 064 224 334 9

 

 

ИЗВОР: Васељенска