Каква срећа, пријатељи опет заједно: Мохамед бин Зајед и Александар Вучић

ПРЕНЕО МУ ДА БЕОГРАД НА ВОДИ ВЕЋ ЗАПОШЉАВА ГРАЂЕВИНСКУ ИНДУСТРИЈУ СРБИЈЕ И ДА ЋЕ…

 

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић разговарао је данас у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) са престолонаследником Абу Дабија Мохамедом бин Заједом о билатералној сарадњи, заједничким пројектима и односима у свету и региону Западног Балкана, саопштено је.

Како се наводи, саговорници су констатовали да две земље негују искрене пријатељске односе и да желе даље унапређење сарадње у свим сферама друштвеног живота, посебно у области економије.

Вучић је захвалио Мохамеду бин Заједу на финансијској подршци коју пружа Србији, као и на успешном спровођењу пројеката у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, енергетике и саобраћаја.

    „Премијер Вучић посебно је захвалио шеику Мохамеду бин Заједу на реализацији пројекта Београд на води, који у значајној мери доприноси опоравку целокупне грађевинске индустрије Србије, запошљава наше раднике, а у будућности ће од туризма и услуга доносити велике приходе Србији“, наводи се у саопштењу.

  Вучић је, такође, потврдио своје присуство на великом Сајму наоружања и војне опреме IDEX, који ће бити одржан фебруара 2017. у Абу Дабију, на којем ће Србија представити своја технолошка достигнућа на пољу војне индустрије.

Мохамед бин Зајед је истакао да веома поштује резултате које је Србија постигла у економији и нагласио да ће Србија у УАЕ имати одговорног и искреног партнера и прихватио позив Вучића да у наредном периоду посети Србију.

 

 

 

        ИЗВОР: Бета