Како Путин ствара нову генерацију патриота

Руско министарство просвете покренуло је патриотску и едукативну кампању чији је циљ да код руске омладине пробуди осећај лојалности отаџбини.

Кампања је усмерена ка друштвеним мрежама, јер млади данас тамо проводе највише времена, а творци објашњавају да желе да припреме омладину у Русији за испуни своје “грађанске и уставне обавезе и заштите интересе отаџбине”.

Министарство просвете за ову кампању издвојило је осам милиона рубаља (око 142.000 евра), а фирма која на тендеру освоји могућност да је спроведе мораће да осмисли креативан интернет садржај у складу са темом, као и да објављује фотографије, постове и осмиља хаштагове који ће кампању учинити видљивијом.
Према плану, кампања ће поред Фејсбука и Твитера обухватати и Инстаграм, YоуТубе, Ливејоурнал и Телеграм мессенгер, као и руске мреже Вконтакте анд Одноклассники.

Руски председник Владимир Путин неколико пута јавно је говорио о патриотском моделу образовања, а 2014. године најавио је да ће тај вид образовања бити приоритет да би се млади нараштаји заштитили од утицаја из иностранства.

– Неопходно је да побољшамо програм образовања у области патриотизма. У свету се води тешка битка како би се путем идеологије и информација освојио дух неког народа – рекао је тада Путин.

 

 

 

 

ИЗВОР: Блиц