КАКО НАС ТРУЈУ ПРЕКО ФИЛМОВА – Зашто “Срби” мрзе Србе?

 

У интегралном облику преносимо ФБ објаву Николе Цобића који сјајно и иронично демистификује још увек владајући антисрпски лоби у уметности. Како снимити успешан филм у данашњој Србији:

1. Да сценарио обавезно буде нека депресивно-социјална тема – нпр. млади који немају перспективу, који су склони насиљу и блуду, окружени и задојени злим национализмом које пропагирају зла и корумпирана црква и зли навијачи, док стасавају у породицама којима доминира насилни балкански патријархат и ријалити те-ве, а тек понеки трезан лик се присећа лепих и безбрижних времена пионира и Југославије, када се нико ни са киме није потукао, нити је било дроге, секса и породичног насиља, таман посла.

2. Тражити паре од неког фонда који финансира ЕУ.

3. Тематски инсистирати на југоносталгији, како би филм могао да се продаје и по “региону”.

4. Да редитељ буде Горан Марковић или неки сличан другосрбијанац.

5. Да обавезно глуме Сергеј Трифуновић, Мирјана Карановић или Никола Ђуричко. Мислим, ко други?! Сергеј да, као и увек, буде неки гистро-мангуп, а Мира нека кукавна жртва некога или нечега. То увек пали.

6. Да извођач бар једне филмске музичке нумере буде Марчело или Дубиоза Колектив, да нам кажу како смо затуцани Балканци.

7. Да се у филму истиче искључиво српска одговорност за све лоше што се десило деведесетих. Пу!

8. Да поента филма буде да нема поенте, јер који ће нам поента реално, јер важно је само што више убијати народ у појам додатно и говорити му да је најгори.

Успех загарантован! Награде ће прштати од Триглава до Ђевђелије, режисеру, Сергеју и Мири не гине интервју на 4 стране у “Времену”, насловна у “Недељнику” и колумна у “Данас”-у, као и цоктање самозване шатро-грађанске елите.

Живело филмско стваралаштво! Вељко Булајић би позавидео!

 

ИЗВОР: НАЦИОНАЛИСТ.РС