КАКО ДУКЉАНСКИ ЂЕТИЋИ ОСЛОБАЂАЈУ ВОЈВОДИНУ

Раде Божовић

 

 

Према црногорској усменој партизанској историји, “ови народ” је ослободио и Војводину. Нарочито немилосрдно колонизирајући је после Другог светског рата. Просто да се кртола замени окруњеним кукурузом. И када се тај филм пропусти кроз главу, када се све сабере, није се чудити, већ више дивити храбрости ђетића. Поготово када сам натрапао на сајт “Слободна Војводина”, на којем “главну ријеч” воде синови и унуци бивших провобораца, споменичара и ћенерала, потомци хајдучке економије. Попут својих предака, и они се боре за не само да ослободе Војводину, него и Монтенегро од владике Амфилохија и СПЦ. Ја бих рекао: Сасвим исправно, јер ако ко зна нешто о цркви, онда су то главом и иконом дукљански пагани. Пагани који дођоше и са слоганом – Боже, сачувај ме од незнања и сотонске страсти! – како нас је православна црква завадила са англиканском (који то “нас”?). Е, таквима, који на хитру хитрину постадоше стручњаци и за Цркву и разне вере, мада се бојим да не разликују камилавку од турбана, нити бирету од кепе треба у част и славу скикнути црни цилиндар.

Али, њима, ипак, ваља дати на знање да није на одмет да прочитају о томе свему од много од њих обавештенијег човека, и то на енглеском. Мислим на Григорија Флоровског, зналца грчког, латинског, немачког и енглеског језика. Колико они сви заједно…

И како ствари стоје на тзв. међународном рингу, ја већ видим како ће се, по трагу својих храбријех предака, ускоро ови борци за Слободну Војводину, а против освајачке Цркве јуначки борити, ка’ и њихови преци, за споменице и чинове код својих НАТО газда, евентуално код Одбора за људски понос. Зашто да не? Та они су по рођењу и крштеници ратници. Чуда ће учињет у Авганистану, а тек у Ираку и Сирији, Украјини… Нису залуд водили рат са Османским царством, Јапаном, а сада са Русијом. Којем ли се следећем царству већ сада тресу гаће? А како су, мој брајко и Хелсиншки одборе, они редом кољеновићи, при том, научили да су лажа и дрека згодна прилика да се дохвати сваке користи, може се очекивати да из Ловћенца и споменицу за Војводину на јуначке прси окаче. Сретно им било, а ко не верује нек погледа тај јуначни сајт, наравно и демократски по страсти и псовачком језику, језику мржње, као и неке од следећих наслова. Вреди :

DOKUMENTI: KAKO JE AMFILOHIJE ZAHTIJEVAO DA SE BRIŠE DOKUMENT O AUTOKEFALNOSTI CPC

 

Risto Sotona protiv Djeda Mraza: Tri kandidata za zamjenika
Svaki Srbin sv. Nikola

 

Izjava poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori o koncertu ”Rolingstonsa” iziritirala dio javnosti

 

Dva voda vojske

 

AMFILOHIJE RADOVIĆ KAO SRPSKI HOMEINI, итд, итд.

 

Мили Боже, чуда великога, где Вук уби Мурата!

 

ИЗВОР: Центар академске речи