КАД ПРОКЉУЧА МРЖЊА: Супруга Бакира Изетбеговића новинарку исмевала због екавице

Себија Изетбеговић, директорка КЦУС и супруга Бакира Изетбеговића, члана Председништва БиХ, направила је данас скандал, када је подругљивим тоном почела да прича на екавици, а након што јој је новинарка Ал Џазире, Наташа Ковачев поставила питање о броју одлазака лекара из ове институције.

 

 

 

                                                            Себија Изетбеговић

 

 

 

Новинарка Ковачев рођена је у Србији и говори екавицом.

– Хоћете да вам кажем појединачно колико ЛЕКАРА је отишло – рекла је Изетбеговићева.

На ову очиту иронију директорке Изетбеговић реаговао је новинар Авдо Авдић. Он је овај чин назвао фашистичким, након чега му је запрећено да ће „уколико се не смири“ бити удаљен с прес конференције! Цели догађај забележен је на видео снимку, након једночасовног излагања Изетбеговићеве.

Данашња прес конференција организована је како би Изетбеговићева изнела резултате рада КЦУС у 2016. години, али и, како је казала, изнела податке о затеченом стању када је она дошла на место генералне директорке.

Иначе, за поједине новинаре Изетбеговићева је констатовала „да нису нормални“, што се јасно чуло у директном преносу и на снимцима!

Изетбеговићева је током свог излагања причала о својим истраживањима и стању на КЦУС. Све време употребљавала је заменицу “ми”, али није желела појашњавати ко је чинио тим који је правио скоро па полицијске истраге. Такође, врло непримерено Изетбеговић је новинарки Патрије поручила да “ако се с вама могу изборити, могу са свиме”, пише Патриа.

Питање новинарке било је на који начин мисли надокнадити знање лекара који су отишли с КЦУС, зашто деца чекају на операцију, зашто је клиничка апотека празна… Изетбеговићева није дала прецизне одговоре.

 

 

 

 

 

ИЗВОР: nap.ba, Блиц