ЈОШ ЈЕДНА ИЗДАЈА: Бјелогрлић у новој серији промовише кољаче Срба!

 

 

Нова серија Драгана Бјелогрлића политичка трилер драма „Сенке над Балканом“ у којој је он главни глумац, режисер и продуцент, почеће са емитовањем на јесен на РТС-у.

Савет РЕМ је прогласио ову Бјелогрлићеву серију за догађај од националног значаја.

 

153489_senke_f

 

Вођа антисрпског ВМРО Ванчо Михајлов и Анте Павелић вођа усташа су склопили договор за разбијање Југославије и организовали атентат на краља Александра Карађорђевића у Марсељу. Те историјске чињенице о двојици вођа терористичких организација које су својим крвавим пиром у Другом светском рату и пре рата у црно завили на стотине хиљада Срба, Бјелогрлић у својој најновијој серији у продукцији РТС-а потпуно изврће приказујући Ванча Михајлова као нормалну личност, малтене симпатичну.

Замислите да данас неко снима серијал у коме приказује Хитлера или Гебелса као симпатичне момке из Немачке, који се боре за неки свој виши циљ, потпуно занемарујући Холокауст који су учинили над Јеврејским народом?

Наравно, ово нико не може да замисли, чак ни да је продукција иранска или немачка. Србима пак, очито није проблем да им један Драган Бјелогрлић потура историјски искривљену слику о двојици терориста и зликоваца који су покренули пропаст Југославије и геноцид над Србима током Другог светског рата.

За ту своју „уметност“ извртања историје Бјелогрлић је од РТС-а добио ни мање ни више него МИЛИОН евра, колико је коштала до сада израда серије „Сенке над Балканом“.

Ванчо Михајлов је у Бјелогрлићевој серији приказан као фрајер, симпатичан лик и авантуриста. Све у свему врло позитивно. Иначе, Ванчо је био вођа пробугарашког ВМРО-а терористичке организације која је по Македонији и на граници Србије и Бугарске вршила терористичке активности убијајући српске војнике.

Видећемо да ли ће у Бјелогрлићевој серији и Павелић бити приказан као фрајер, но судећи по досадашњем раду овог српског режисера за очекивати је да историјску личност Павелића прикаже у позитивнијем светлу него што то она јесте била.

 

 

 

ИЗВОР: Патриот