ЈАВНА РАСПРАВА О СТРАТЕГИЈИ НАУКЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја од 16. новембра до 5. децембра спроводи јавну расправу о Стратегији науке

 

У периоду од 16. новембра до 5. децембра 2015. године Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће спроводити јавну расправу о Предлогу стратегије научног технолошког развоја Републике Србије. Нова Стратегија под називом ”Истраживање за иновације” треба да дефинише циљно оријентисана истраживања за иновације за период од 2016. до 2020. године.

Током јавне расправе у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду биће одржане трибине и састанци о Предлогу стратегије. Трибине и састанци се одржавају 23. новембра у Ректорату у Нишу, 25. новембра у Ректорату у Крагујевцу, 27. новембра у Ректорату у Новом Саду, 30. новембра у Ректорату у Београду, 1. децембра у Српској академији наука и уметности и 3. децембра у Привредној комори Србије.

Све примедбе, предлоге и сугестије могуће је доставити на адресу Министарства просвете, науке и технолошког развој, Немањина 22-26, 11000 Београд или електронским путем на адресу nauka.javnerasprave@mpn.gov.rs са назнаком: ”Предлог стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016. до 2020. године – Истраживање за иновације”.

 

 

ИЗВОР: elementarium