ИТАЛИЈАНИ ПРОТЕСТУЈУ: Доста нам је Американаца!

  • Италијански посланик из странке „Покрет пет звезда“ Алесандро Ди Батиста је у интервјуу за РТ коментарисао борбу против тероризма који води Запад, значају сарадње са Русијом и ефектима антируских санкција европских земаља.

 

– Они кажу да не знају тачно како се финансирају терористи Исламске државе.  Да ли заиста у 2016 години, уз сву савремену технологију, не можемо да дођемо до ових информација? То је сирово изругивање здравом разуму, каже политичар.

По његовом мишљењу, то значи да Запад не води рат у Авганистану, Ираку или Либији, већ код куће, а тај непријатељ је тероризам.

– Једини начин да се победи у овом рату је боља сарадња. А сарадња са Русијом даје нама Европљанима могућност да се осигурамо кроз рад специјалних служби и да обезбедимо безбедност у Европи и широм света, рекао је Алесандро Ди Батиста.

Говорећи о антируским санкцијама Запада, рекао је да је то право лудило.

– Оне су биле мотивисане логиком САД која каже да, када се обуставе или макар ослабе трговински односи између ЕУ и Русије, тај део који је припадао Русији ће добити они. Ја сам убеђен да су ове санкције у већој мери нашкодиле Италији, Француској и другим земљама ЕУ него самој Русији, рекао је он.

Према Батистиним речима, то су потпуно бесмислене мере које су поквариле дипломатске и економске односе са Москвом, који су неопходни у овом тренутку да би се заједнички супротставили заједничкој и веома реалној претњи — тероризму.

– Поред тога, оне су знатно ослабиле нашу економију. На пример, у неким јужним регијама Италије, где су потребне велике инвестиције у пољопривреди, ниво незапослености младих је достигла 60%, закључио је италијански парламентарац.

 

 

ИЗВОР: srb.news-front.info