ИСТРАЖИВАЊА: „Крајњи резултат ГМО хране је смрт!“

  • Заједнички експеримент у склопу неколико института и научника открили су да хрчци храњени генетски модификованом храном производе потомке који нису у стању да произведу четврту генерацију потомака. Научник Алексеј Суров је описао експеримент где су посматрали понашање хрчака, њихово добијање на тежини и наталитет у неколико генерација. После рођења друге генерације хрчака, приметили су спорије стопе раста и сексуалне зрелости. Следећа генерација је била стерилна.
  • Технички, крајњи резултат ГМО би био крај глади у свету, јер не би било више људи.

 

Руски научници нису једини који су упозорили на здравствене ефекте које проузрокује генетички модификована храна. Не заборавимо на научнике који су били отпуштени одмах након што су открили серије здравствених болести или симптома на животињама хранећи их генетски модификованом храном.

Верујући у потенцијал ГМ хране, Игнацио Чапела и Арпад Пустаи експерти за биљке које су генетски модификоване, одлучили су да спроведу прво независно истраживање на животињама које се хране генетски модификованом храном.

Истраживања су показала симптоме као успорен раст, оштећење имуног система, крварење желуца, абнормални и потенцијални канцерогени раст ћелија у цревима, оштећење крвних зрнаца, изобличене ћелијске структуре у јетри, панкреасу и тестисима, промена на експресији гена и метаболизму ћелија, јетре, бубрега, делимично атрофирана џигерица, мање развијене органе, смањени дигестивни ензими, висок шећер у крви, упала плућа, повећана стопа смртности и већи морталитет потомства.

Свет посматра Монсанто и америчку власт како промовишу раст и континуирану експанзију њиховог генетски модификованог програма. Они су патентирали свиње, лососе и друге врсте и пројектовали њихове гене да се произведе потомство са више меса.

75% прерађене хране у свету садржи неки облик генетски модификованих састојака. Да ли смо спремни  да ризикујемо животе наше будуће деце и унучади да би открили да се ови симптоми не показују само на животињама? Која је вероватноћа да ћемо искусити исте здравствене проблеме на нама самима, док будемо конзумирали још више генетски модификованих организама против наше воље?

Да ли они покушавају да нахране свет или желе да контролишу популацију тако што ће редуковати бројност човечанства? Монсанто и ФДА могу да одговоре на ово. А да ли ћемо ми сазнати одговор?

Руски научници су доказали да генетски модификовани организми убијају сисаре, тако што животиње хранећи се генетски модификованим намирницама губе способност за репродукцију.

То су показали следећим експериментом:

У прву групу нису додали ништа, хранили су их намирницама коју користе на фармама, друга група је храњена са сојом која није садржавала ништа од ГМ састојака, пронађена је са великим тешкоћама у Србији, трећа група је храњена са неким од садржаја ГМ организама, а четврта са повећаном количином ГМО.

Добро сте прочитали, само још понегде у Србији, али не свуда постоји соја која није генетски промењена.

Пратили су њихово понашање, добијање на тежини и рађање младунаца. Првобитно, све је ишло глатко. Међутим, приметили су прилично озбиљан симптом када су изабрали нове парове од њихових младунаца и наставили да их хранимо као и раније. Њихова стопа раста је била спорија и постигли су своју сексуалну зрелост знатно касније.

Када су добили њихове младунце, опет су формирали парове, сада треће генерације. Нису успели да добију младунце од парова који су храњени генетски модификованим намирницама.

Доказали су да су ови парови изгубили способност да створе сопствене младунце, каже др Алексеј Суров.

Само престанак коришћења ових намирница може довести и до престанка свих ових симптома.

Сходно томе, научници сугеришу изрицање забране за употребу генетски модификоване хране, све док не тестирају њихову свеобухватну сигурност.

Резултати руских научника поклапају се са истраживањима колега из Аустрије и Француске. Када је француски научник доказао да је генетски модификован кукуруз штетан за сисаре, Француска је истог тренутка забранила производњу и продају.

Професор Нилс Скакебек, са универзитета у Копенхагену, описао је проблем толико важан као и глобално загревање, упозорава да пораст нивоа мушког стерилитета постао толико озбиљан. Неки иду још даље.

Ако се овако настави, мушкарци су на путу да постану потпуно неплодни у року од неколико генерација.

Извештаји тврде да чак један од пет здравих мушкараца старости од 18 до 25 година производи абнормалне количине сперме.

Само 5 до 15% њихове сперме је довољно добар да буде класификован као „нормалан“ по правилима Светске здравствене организације. Овим доказујемо да неплодност није само женски проблем. И заиста, проблем са мушком плодношћу у потешкоћама зачећа код парова је око 40% .

Али жене које покушавају да затрудне се сусрећу са запањујућом тврдњом: да је основни проблем мушке плодности још у материци и за то постоји све више доказа.

Фактори који утичу на плод, између осталог, исхрана са пуно генетски модификованог меса током трудноће, што значи да конзумирају храну богату полицикличним ароматичним угљоводоницима (ПАХ) које су потенцијално штетне хемикалије.

Па онда је ту проблем гојазности жена током трудноће, жене изложене дуванском диму, пестицидима, саобраћајним испарењима, пластици, па чак и соји, која има генетски модификоване организме. Научници налазе све више доказа да жена још у почетку трудноће, носи мали мушки фетус који ће бити стерилан.

Стручњаци  говоре о томе да развој сперматозоида у тестисима почиње са растом плода у материци, а завршава се у првих шест месеци живота.

Проблем у овом периоду је тај да беба дечак никад неће бити у стању да има своју децу.

 

 

ИЗВОР: Вестинет