Исламска држава преузела одговорност за напад Бошњака Меше Хоџића на данску полицију

НАПАДАЧ ЈЕ ДАНСКИ ДРЖАВЉАНИН – ЈЕДНОГ ПОЛИЦАЈЦА РАНИО У ГЛАВУ, А ДРУГОГ У НОГУ

 

 

Меша Хоџић

Меша Хоџић

 

 

ЏИХАДИСТИ из Исламске државе преузели су вечерас одговорност за напад на полицијаце у Копенхагену у којој је убијен нападач, дански држављанин пореклом из БиХ, јавила је агенција Амак, блиска исламистима.

Данске власти саопштиле су данас да је младић који је у пуцњави у Копенхагену ранио два полицајца и једног цивила, идентификован као Меша Хоџић, дански држављанин пореклом из Босне и Херцеговине. Он је јутрос умро у болници од последица рањавања. Амак је навео да је Хоџић (25) био „војник Исламске државе“.

„Нападач на чијој мети је била полиција у Копенхагену извео је напад као одговор на наш апел да мете буду земље коалиције“, наводи се у саопштењу џихадиста који помињу међународну војну коалицију која бомбардује њихове положаје у Ираку и у суседној Сирији.

Хоџић је у градској четврти Кристијанија изненада запуцао на полицајце током рутинске контроле у зони познатој по уличној продаји дроге и једног погодио у главу, а другог у ногу, да би касније и сам био теже рањен током акције хапшења јужно од Копенхагена.

Сукоба полиције и дилера који отворено продају хашиш у тој аутономној заједници има од када су хипици 1971. заузели напуштене касарне.

 

 

ИЗВОР: Бета, Факти