“ИСЛАМ, КРВАВИ ИСЛАМ” Билборд који је узбуркао светску јавност

  • Билборд који критикује исламску веру, а постављен је на Флориди, изазвао је пометњу и људи широм наше планете су изразили негодовање због натписа: “Ислам, крвави Ислам”.

 

Ове речи исписане су великм црвеним словима на паноу дугачком чак 4 метра. Испод њих се налази текст: “Проклет због своје доктрине!”.

Ова изјава изазвала је бес код многих, сматрајући је непримереном.

– Очекивала сма мали билборд, али кад сам угледала ову громаду, запрепастила сам се. Ово је ужасно, неко је очигледно желео да сви у нашем граду ово прочитају – рекла је Бони Роуз, једна од становница Сан Августина на Флориди.

Неки су желели да стану на пут овоме, па су покренули петицију за уклањање спорног паноа. Беки Вилијамс је једна од њих.

– Увек морамо да се противимо онима у нашој заједници који показују мржњу и нетолеранцију. Важно је да будемо против оваквих порука, које осуђују, изолују и прете људима који су исламске вероисповести, а живе у овом граду – рекла је Беки.

Људи из Француске, Нигерије, Канаде и Уједињеног Краљевства су такође потписали петицију.

Много њих је коментарисало овај билборд са речима “да смо сви божија деца и да је ово знак за буђење”.

Локална Тв станица је контактирала агенцију за оглашавање, која поставља билборде, како би сазнали ко стоји иза овога.

Роберт Хари, представник “St. Johns Outdoor” рекламне агенције, рекао је да иза билборда не стоје организације, већ једна особа. Он је то назвао слободом говора.

Петицију за уклањање овог билборда за сада је потписало 4909 особа.

 

ИЗВОР: Блиц