Индоктринација ученика у режији НАТО протагониста

Радовић: „Нису се удостојили да понуде нашој омладини једну јавну дебату гдје ће, на основу укрштених ставова, пружити прилику пљеваљским гимназијалцима да заузму став по том питању“. Такође, матуранти Средње стручне школе у Пљевљима су изјавили да не знају ниједног православца међу матурантима њихове школе који се не изјашњава као Србин.

Министар правде Зоран Пажин одржао је у уторак предавање о НАТО-у ученицима пљеваљске гимназије „Танасије Пејатовић“. Пажин је предавање како наводи „ДАН“ одржао у 11 часова након чега је прекинута редовна настава. Предавању су присуствовали, како преноси тај лист, и малољетни школарци. Посјета ученицима организована је у оквиру „НАТО инфо дана“ који је одржан у Пљевљима, а делегацију су поред министра правде чинили Веско Гарчевић и амбасадорка Пољске у Црној Гори Ирена Татажињска.

Тим поводом, модератор анти-НАТО трибина у организацији Клуба младих Нове српске демократије, Слободан Радовић је казао да су већ дуже вријеме Пљевља град театар у којем су помијешани сви могући и немогући жанрови.

“Подгорички режисери пљеваљског еколошког, економског и општедруштвеног хорора ангажовали су неколицину аматерских глумаца из нашег града који су, истини за вољу, тај сценарио претворили у пародију – због чега су нам неријетко и симпатични. Ипак, степен њихове сервилности одавно је постао дегутантан, а како вријеме пролази и опасан. Томе свједочи и посљедњи чин тровања наших гимназијалаца једним милитантним и превазиђеним садржајима врховног свјетског тирјанина. Нису се удостојили да понуде нашој омладини једну јавну дебату гдје ће, на основу укрштених ставова, пружити прилику пљеваљским гимназијалцима да заузму став по том питању. Не, они су толико забраздили у сервилности да уопште не схватају значај дијалога. Управо такав сој људи је спреман да се упусти у, вјероватно и најтежу улогу коју су им опредијелили њихови послодавци, а то је расрбљавање Пљеваља – прогоном ћирилице, Српске Нове године и апсолутном маргинализацијом Срба из процеса запошљавања. Ипак, увјерен сам да је ово последњи круг нашим Маратонцима, те да је њихово комедијање ушло у посљедњи чин”, рекао је Радовић.

 

Испаштали и матуранти из Средње стручне школе

 

Подсјећамо да је прије неколико недјеља високи функционер ДПС-а и директор Средње стручне школе у Пљевљима, Мерван Авдовић, позвао полицију матурантима који су прослављали завршетак средњошколског образовања уз пјесму „Ој, Косово, Косово“.

Тим поводом, матуранти су за „Пљеваљске новине“ изјавили да им није нам јасно шта је ту некоме спорно.

„Нико нам неће одредити шта да пјевамо. То су пјесме нашег народа, српског народа, и нормално је да нам је у срцу најсветија од светих земаља. Ми не знамо ниједног православца међу матурантима наше школе који се не изјашњава као Србин. Свака генерација је пјевала ове пјесме и друштво би требало да се поноси оваквим људима који су уз све притиске показали да су самосвјесни млади људи, који знају ко су им били преци и који се не дају преварити и изманипулисати“, рекли су матуранти.

 

ИЗВОР: ИН4С