ХРВАТСКЕ ЗАПОВЕСТИ ЗА УЛАЗАК СРБИЈЕ У ЕУ

Драгослав Пакић

 

Десет заповести које Хрватска, као пуноправни члан заједничког европског подухвата, упућује Србији као неизоставне услове (conditio sine qua non) без којих Србија не може ући у Европску унију.

 

Прво: Да се Србима забрани љубљење три пута. Изузима се Т. Николић, он то ради страсно.

Друго: Да се Србима забрани играње ватерпола јер подмукло користе предност влажног терена који њима више одговара.

Треће: Да се у Србији, на растојању триста километара од Загреба, рашчисти и уреди терен како хрватске балистичке ракете не би завршиле у блату. Пожељно је да се на том растојању изграде школе, болнице, дечија обданишта и, ако је могуће, нафтна постројења са руском посадом.

Четврто: Да се Србима одсеку она три прста која страховито иритирају хрватско пучанство и сав просвећени свет. Тако Срби више не би имали чиме да се потпишу на документима капитулације.

Пето: Да Срби одустану од захтева за увођење ћириличних табли и натписа у Вуковару. Таквих натписа више нема ни у Београду.

Шесто: Да се у општинама са већинским црногорским становништвом (Ловћенац, Дедиње, Судство, Народна банка…) уведе, као обавезан – црногорски језик. Ако не може цео језик, онда бар она два нова слова са којима ни Црногорци не знају шта би.

Седмо: Да Срби заједно са Хрватима као своју крсну славу обавезно празнују „Олују“, а „Бљесак“ би, по слободном избору, могли да одреде за сеоске преславе како се не би нарушили демократски принципи и друге европске вредности.

Осмо: Да, уместо косовских божура, заливају Богдановићев јасеновачки камени цвет. Ко зна? – можда ће затребати.

Девето: Да се Свети Отац Фрањо прими у Србији са свим почастима као кад би им у посету дошао и наш Отац Туђман. Такође Фрањо.

Десето: И на крају, али, како се у Америци каже и како Хрвати поручују, не и најмање важно, Србима пренети да у Европу могу ући само преко нас мртвих.

 

Срби су позитивно одговорили само на десету заповест. Рекли су: испунићемо је са великим задовољством.

На целу причу се уденуо и Додик нагласивши да ће одлука о томе, па куд пукло да пукло, и за инат свима, бити донета референ-дум-дум-ом.

Независно Удружење Новинара је поднело судску пријаву против трећег лица множине и нарушавања реда речи у ратнохушкачким реченицама.

Вучић је рекао: Мир Божји у региону, ја сам се родио!

 

 

ИЗВОР: Стање ствари