Хрватска покушава да србофобски убилачки напад на ватерполисте Звезде сведе на „хулиганство“

ПЛЕНКОВИЋ И ГРАБАР-КИТАРОВИЋ СЛОЖНО: ШТА ДА СЕ РАДИ, ЦЕО СВЕТ ИМА ПРОБЛЕМА СА „ХУЛИГАНИМА“

  • ФАКТИ: Личи ли ово `прање` на данашњи врх Хрватске? На жалост, личи јер за њега ни Јасеновац није Јасеновац. „Хулиганство“ – за које покушавају да се ухвате прве државне фигуре у Загребу – може се сматрати и индиректним подстрекавањем на нове сличне србофобске убилачке нападе. Сећате ли се оног вица у којем су неког чову ухватили да је крао металне комаде тешке по 100 кила, а он тврдио да није он него – деца. Кад му је инспектор указао да не могу деца ни подићи украдено, уследио је одговор – шта деца знају шта је 100 кила! Тако и Пленковић и Колинда:  шта знају хрватски `хулигани` шта је покушај убиства Срба металним шипкама?! То је хрватска Europa!

         ГОЛМАН Ватерполо клуба Црвена звезда Александро Краљ, који је скочио у море након што га је, заједно са још двојицом његових саиграча, напала група младића у Сплиту, по изласку из воде открио је да се, бар у његовом случају, радило о покушају убиства.

         „Да нисам скочио у море, убили би ме“, рекао је Краљ након доласка полиције и лекарске екипе, преноси хрватски сајт Gol.

         Други хрватски сајт Index.hr наводи да су неки од окупљених Сплићана желели да му помогну да изађе из воде, док су други узвикивали: “Ипак је он четник”.

         Пре него што је изашао из мора, играч је скинуо мајицу Црвене звезде и бацио је у море, преноси исти сајт.

         Дакле: радило се о реалном покушају убиства макар једног Звездиног ватерполисте.

         Све је утолико горе што су неки од петорице нападача имали металне шипке (помињани су и ножеви), што значи да им није `пао мрак на очи` кад су видели `четнике`.

         Краљ је ударен металном шипком и има поломљен нос. Спасио га је скок у хладно море. Максимовић је ударен шипком по нози и морао је да трчи цео километара да би се спасио.

         А званични Загреб?

         Портпарол владе Марко Милић, не прецизирајући да је реч о српским ватерполистима, рекао је агенцији Хина:

         “Влада Републике Хрватске најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту. Предсједник Владе током дана разговарао је о околностима случаја са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром”, рекао је Милић.

         Хрватски премијер Андреј Пленковић организовани напад шипкама (можда и ножевима), који се замало завршио убиством или наношењем тешких повреда, покушава да сведе на „хулиганство“. Са политичком намером.

         Нимало случајно, за „хулиганство“ се ухватила и председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић. И у скривању убилачке србофобске мржње наоружане металним шипкама отишла још даље.

         Оценила је да се ради о „пошасти“ која је захватила спорт и која је супротна његовим идеалима. Њена порука суштински је: шта да се ради, Звездини ватерполисти су се у Сплиту суочили са пошасти која је типична за навијање и навијаче по целом свету, која нема везе са мржњом према Србима која не преза ни од убиства.

         Још је преко свог Твитер-налога објавила:

         „Захваљујем грађанима Сплита који су данас одмах стали у одбрану тих вриједности“.

         Све у свему, изнивелисала је „хулигански напад“, какви се не догађају само у Хрватској, са постуком „грађана Сплита“ који стадоше у одбрану правих „вриједности“.

         Тројица ватерполиста Црвене звезде нападнути су у суботу нешто пре 14 сати на сплитској Риви, при чему су двојица успела да побегну, док се трећи спасио скоком у море.

         Њих су напала петорица младића, неки су били и маскирани.

          Загребачки Јутарњи лист објавио је синоћ да је очевидно да је напад на српске ватерполисте био планиран, што се може закључити на основу фотографије коју им је доставио читалац, који је желео да остане анониман, а на којој се види да је један од двојице усликаних нападача имао у руци „телескопску палицу“.

ИЗВОР: http://fakti.org/posrbljene-vesti/hrvatska-pokusava-da-srbofobski-ubilacki-napad-na-vaterpooliste-zvezde-svede-na-huliganstvo