ХОЛАНДСКА ПОСЛАНИЦА СЕ УБИЛА: Мигранти је групно силовали, злочин наручила владајућа странка

  • Вили Диле је одузела себи живот два дана након што је на друштвеним мрежама објавила видео у коме је изнела своје сведочанство да су је пре годину дана киднаповали и силовали мигранти, који су дошли из исламских земаља, у склопу кампање застрашивања опозиције, а као организатора напада оптужила је владајућу странку

Посланица Диле (53) одузела је свој живот, након што је објавила снимак на Фејсбуку у коме је саопштила да ју је пре годину дана киднаповала и силовала група миграната, а да су налогодавци били представници власти, док је напад организован зато што је отворено говорила против масовне миграције и против чланства Холандије у ЕУ.

Диле је била републички посланик Странке за Слободу од 2010-2012. године, пре него што је одлучила да се врати у локални парламент у Хага. Лидер њене странке, Герт Вилдерс је најпознатији критичар ислама у Европи. Самоубиство је потврдила и лидер локалне странке Kарен Гербрандс која је рекла да Диле „више није могла да поднесе оно што јој се догодило и последице које је имала.“

Диле се била видно узнемирена на снимку у коме шаље своју последњу поруку пред самоубиство, посланица је у видеу рекла да је банда која је организовала њено силовање, захтевала ћутање на тему мигрантског насиља током расправа у локалном парламенту, као и да је недавно примила претњу смрћу у којој је упозоравају: „Ускоро ћемо ти пресећи грло и пустити те да крвариш до смрти.“

„Само желим да свет зна истину. 15. марта 2017. године сам киднапована, силована и нападнута од стране групе муслимана зато што су хтели да се више не јављам за реч у градском већу у Хагу”, рекла је нападнута жене у свом опроштајном снимку.

Жртва напада је додала да овим путем саопштава јавности да напушта политику, јер се плашила да би неко могао да повреди њену децу. „Не могу да живим са тим. Ти људи мрзе жене, а мрзе и мене „, рекла је преминула посланица говорећи о организаторима напада и његовим извршиоцима који су били мигранти. „Зато сам одлучио да све ово прекинем“.

Видео је уклоњен убрзо након што је постављен на друштвеној мрежи Фејсбук, што је довело до великог револта Холанђана и кампање да се бојкотује ова друштвена мрежа, због цензурисања мигрантског насиља, чиме се како опозиција истиче Фејсбук јасно ставио на страну власти и укинуо слободу говора опозицији.

Полиција је званично сопштила да их је Диле обавестила о нападу, али да наводно никада није поднела писмену пријаву. Што је довело до нових сумњи да је полиција у спрези са локалним властима одлучила да заташка напад, јер је Диле управо извршила самоубиство и пре тога снимила последњу поруку, како би скренула пажњу јавности да се ништа не предузима поводом њеног напада, што баца сенку на саопштење полиције да жртва није хтела да писмено покрене процедуру у полицији.

У саопштењу објављеном на Твитер-у, лидер опозиције Герт Вилдерс је рекао да је био шокиран смрћу Дилеове и да ће им недостајати као особа и члан странке.

 

ИЗВОР: Видовдан