ГАЛИЈАШЕВИЋ: Казне за џихадисте су ниже него за оне који обију киоск!

Однос заједничких институција и безбедносних агенција на нивоу БиХ према тероризму и реалној опасности од тероризма је врло лош, док су широм Босне и Херцеговине активни џихадистички кампови за обуку, који шаљу борце на ратишта у Сирију и на друга места, оценио је стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

У организацији “Асоцијације Ствараоци Републике Српске” Галијашевић је у Требињу говорио на трибини о теми “Тероризам и светска политичка кретања”. Критички се осврнуо на, како је рекао, благ однос Суда и Тужилаштва БиХ према извршиоцима терористичких дела.

“Са џихадистичким ратницима се склапају срамне погодбе, где они своје затворске казне отплаћују новцем, а суд им досуђује ниже казне него починиоцима који обију киоск или бензинску пумпу. Истовремено, терористички напади у Зворнику, Рајловцу, па и напад на Александра Вучића у Сребреници још нису истражени”, указао је Галијашевић, преноси РТРС.

Он сматра да тероризам који који тамо постоји није босанскохерцеговачки тероризам, већ да је “то део глобалне терористичке и џихадистичке мреже која има за циљ стварање калифата”.

 

 

ИЗВОР: Танјуг