ГАЛИЈАШЕВИЋ: Бошњаци су уцијењени терористима

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић упозорио је да су “Бошњаци уцијењени терористима и да за 10 година неће имати мјеста у ЕУ, а за 50 година можда ће бити фактор нестабилности у ширем регионалном или континенталном смислу”.

Истичући да је унутар бошњачког народа пет одсто радикалних вјерских елемената или 100.000 људи, а 5.000 их је опасно, Галијашевић је напоменуо да је Бошњацима обећана нека унитарна исламска држава уз помоћ Америке која то никад није негирала.
“Она их користи преко корумпираних фундаменталиста, преко људи који су и биолошки и политички насљедници Алије Изетбеговића. Насљеђе Алије Изетбеговића је вирус који је Бошњацима обећао ‘исламску државу’ много прије садашње Багдадијеве ‘исламске државе'”, рекао је Галијашевић Срни.
Он је додао да је Алија Изетбеговић то обећао наслањајући се не само на “Исламску декларацију”, него и на идеје такозване “зелене трансверзале” која је Турској требало да омогући “продор до исламских отока који су остали брзим распадом Отоманског царства”.
“Бошњаци немају активног политичког субјекта који би рекао да је то нереално”, оцијенио је Галијашевић и истакао да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић “корумпирани фундаменталиста којем није стало до државе и који је идеалан да испуњава жеље западних влада”.
Он је додао да су нападом на Полицијску станицу у Зворнику, 27. априла, терористичке акције први пут дошле у Републику Српску, а политичка јавност Бошњака их је подржала.
“Имате СДА која тврди да то није тероризам. Ту је проблем”, нагласио је Галијашевић, подсјетивши да је у Федерацији БиХ до сада било 14, 15 терористичких акција.

 

ИЗВОР: Срна