ФАКТОР ПЛУС: СНС би при излазности од 51 одсто освојила 51 одсто

У СКУПШТИНУ БИ ЈОШ ПРОШЛИ СПС (8.8), ДС (7), СРС (6)

И ДСС И ДВЕРИ – АКО БИ НА ИЗБОРЕ ИЗАШЛИ ЗАЈЕДНО

 

 

        ВИШЕ од половине грађана Србије подржава однос државе према избеглицама са Блиског истока, а 27 одсто сматра да треба подићи ограде попут Мађарске, показало је данас представљено истраживање јавног мњења агенције Фактор плус.

На конференцији за новинаре речено је да је истраживање показало да 56 одсто грађана сматра да држава треба да заштити грађане Србије, толерише избеглице и препусти да се сами снађу у складу са својим могућностима, док 27 одсто сматра да би границу требало затворити због повећаног прилива избеглица са Блиског истока.

Директор агенције Фактор плус Владимир Пејић оценио је:

„Влада Србије добила је ветар у леђа када је у питању политика везана за мигранте и однос према Хрватској“.

Аналитичар Дејан Вук Станковић је додао да је мигрантска криза допринела политичкој хомогенизацији грађанства, које је, према његовим речима, дало подршку кључним политичким актерима, пре свега премијеру Александру Вучићу.

    „Премијер Вучић има поверење 56 одсто грађана које је веће од оног којег грађани имају у странку коју води, што показује да рејтинг Српске напредне странке зависи од његове политичке умешности“, рекао је Станковић.

На питање да ли би изашли на изборе – ако би били одржани у недељу – потврдно је одговорило 51 одсто. Највише гласова освојио би СНС 51,5 одсто, затим Социјалистичка партија Србије 8,8 одсто, Демократска странка седам одсто и и Српска радикална странка шест одсто.

Према истраживању, ДСС би добио три одсто гласова а покрет Двери 3,1 одсто, што би, према речима Станковића, значило да би и те странке ушле у парламент уколико би на изборе ишли у коалицији.

Истраживање је обављено од 25. до 30. септембра телефонском анкетом на узорку од 1.150 људи.

 

 

 

ИЗВОР: Бета