ЕВРОВИЗИЈА у служби НАТО фашизма: Зашто је и СРПСКИ жири гласао за Украјину?

Алексеј Димитријевић

 

 

  • Не чуди што су све НАТО и ЕУ земље по директиви гласале за украјинску наци песму, али да жири РТС-а који финансирају грађани Србије, додели 12 поена песми која оплакује судбину татарских нациста је велика срамота за Србију

 

Да је избор за најбољу песму Европе последњих година више политичка него музичка манифестација јасно је и врапцима на грани. Ипак, оно што је НАТО пропагандна кухиња у суботу увече изрежирала у Стокхолму је заправо најбољи показатељ како се кроз популарну културу пласира антируска хистерија.

Јер, како другачије назвати чињеницу да је жири из готово свих НАТО земаља највише гласова дао Џамали из Украјине, победници Евровизије, чија песма „1944“,  говори о „руском протеривању Татара с Крима у Сибир после Другог светског рата“! Такође, песма има јасне алузије и на недавно враћање Крима Русији и војне сукобе на истоку Украјине.

А да све буде са још већом симболиком, победник Евровизије се у последњој секунди управо ломио између Русије и Украјине!

И поред тога што је представник Русије добио убедљиво највише гласова од европских ТВ гледалаца, у Москви отворено сумњају да су покрадени за велики број СМС гласова који би њиховом певачу донео победу и поред срамотног гласања НАТО жирија.

Не чуди што су све НАТО и ЕУ земље по директиви гласале за украјинску наци песму, али да жири РТС-а који финансирају грађани Србије, додели 12 поена песми која оплакује судбину татарских нациста је велика срамота, како за јавни сервис, тако и за Србију.

Можда на овај начин да охрабримо и Хрватску да следеће године на Евровизију пошаље песму о страдалим усташама у Блајбургу. Од РТС-с би, по свему судећи, имали загарантованих 12 поена.

Додуше, како је кренуло, следеће године би на Евровизији у Кијеву могла да победи и такозвана држава Косово.

 

 

ИЗВОР:  Србин.инфо