ДВЕРИ: Вучић укида универзитет у Митровици – следи исељавање свих Срба са КиМ

„НИКОЛИЋУ, ДА ЛИ СИ И ТИ – КАО ВЛАДА – ЗАСТУПНИК ДРУГИХ ИНТЕРЕСА, А НЕ СВОГ НАРОДА?“

 

ПОСЛЕДЊА изјава Марка Ђурића о укидању Приштинског Универзитета са седиштем у Косовској Митровици, додатно је изазвала узнемиреност, огорчење и очај, како међу студентима и запосленим на факултетима, тако и међу самим грађанима српске националности на Косову и Метохији.

Укидање факултета је очигледно предизборни програм СНС-a.

Са нестанком једне од последњих институција државе Србије на овим просторима, неминовно је, поред исељавања 10 000 студената и комплетно исељавање Срба, како са севера КиМ, тако и са читавог простора КиМ.

Жалосно је да се овим чињеницама, са нивоа државе, нико не бави, па стога позивамо све студенте, професоре и запослене, да смогну снаге и отворено се својим неслагањем и протестом супротставе овој одлуци и делу Владе Републике Србије.

Господо професори, студенти и сви Ви који радите на факултетима, ако хоћете да смените Марка Ђурића, мораћете да смените пре свега, ову неспособну СНС власт, а предстојећи избори су одлична прилика за то.

Поставља се логично питање, које треба упутити и Председнику Републике Србије, Томиславу Николићу, шта се десило са његовим предизборним обећањима да ће све српске институције вратити на КиМ, чим дође на власт?

Господине Николићу, да ли видите шта Вам је снашло сопствени народ или сте и Ви као и Влада, председник и заступник нечијих других интереса, а не сопственог народа?

Позивамо и све грађане Косова и Метохије па и уже Србије да своје неслагање и незадовољство са ставовима званичног Београда, искажу свакодневним јавним протестима, и тиме покажу спремност у одбрани како својих факултета тако и читавог Косова и Метохије.

У супротном, врло брзо имаћемо још један егзодус српског живља са ових простора, захваљујући својој индолентности и неодговорности према сопственој и судбини својих поколења.

 

 

ИЗВОР: саопштење Српског покрета Двери, Факти