ДУШАН МАРИЋ: Оптужница против Марка Краљевића

  • Хашки трибунал је недавно пресудио Караџићу и Шешељу, у Хрватској се очекује почетак суђења Капетану Драгану и генералу Ђукићу, у Сарајеву чекају “тајминг” да подигну оптужницу против неког од 150.000 “ратних злочинаца” који су носили униформу ВРС…
  • Кад је већ тако, да и ја дам свој допринос кажњавању српских злочинаца. За почетак предлажем подизање оптужнице против Марка Краљевића.
  • Зато што је газио Турке првим српским тенком од једне коњске снаге, марке Шарац. Зато што је двоглаве и троглаве Арапе убијао тупим предметом званим буздован. Зато што је, по унапријед смишљеном злочиначком плану, с оцем Вукашином и стрицем Угљешом напустио родно Ливно и преселио се у Прилеп и јужну Србију да би преоравао друмове на Коридору 10 и тако не само угрожавао евроазијске интеграције и право Турака на слободу кретања, већ и унапријед кварио односе између Македоније и Босне, а све у циљу стварања “велике Србије”.

 

 

Кад је већ тако, да и ја дам свој допринос кажњавању српских злочинаца. За почетак предлажем подизање оптужнице против Марка Краљевића. Од њега је све и почело. Будући да је прва оптужница против осумњиченог написана још 1995. године, а прије двије године његовим злочинима се бавио и Неле Карајлић, ово је, правно гледано, измијењена и допуњена оптужница.

Зато што је газио Турке првим српским тенком од једне коњске снаге, марке Шарац. Зато што је двоглаве и троглаве Арапе убијао тупим предметом званим буздован. Зато што је, по унапријед смишљеном злочиначком плану, с оцем Вукашином и стрицем Угљешом напустио родно Ливно и преселио се у Прилеп и јужну Србију да би преоравао друмове на Коридору 10 и тако не само угрожавао евроазијске интеграције и право Турака на слободу кретања, већ и унапријед кварио односе између Македоније и Босне, а све у циљу стварања “велике Србије”.

Заштићени свједоци Наташа Кандић и Јелена Милић тврде да је и Грделичка клисура, у ствари, једна од Маркових бразди, коју је овај заорао да би му било лакше да поставља засједе и убија недужне Османлије. Отежавајућа околност је то што је осумњичени друмове преоравао иако га је мајка Јевросима упозоравала да тиме крши међународно право и нарушава просторни план Османске царевине.

Зато што је убио албанског јунака Мусу Кесеџију. Прво је кавгу са њим заметнуо у свету неђељу, нерадни дан, а онда га, по савјету своје љубавнице Виле Равијојле, убио ножем из потаје. Зато што је Мусину главу однио цару у Стамбол и за њу узео три товара блага, што показује да је био плаћени убица и ловац на уцијењене главе.

Осумњичени Мрњачевић је вино пио по систему “пола пије, пола Шарцу даје”, чиме је вршио два кривична дјела: злостављање недужне животиње и вријеђање њених вјерских осјећања. Јер заштићени свједоци Мујо и Хасо тврде да је Шарац био коњ турског поријекла, а Марко га је заробио тако што је једног кишног поподнева мамуран изашао из механе и, само да би импресионирао крчмарицу Мару, посјекао двадесетак недужних Турака, који су прије тога мирно и ненасилно попалили неколико српских села, а њихово становништво побили или повели у робље.

 

 

ИЗВОР: Прессрс