ДСС: Србија ће на „Београду на води” изгубити најмање 1,1 милијарду евра

УГОВОР о заједничком улагању у пројекат Београд на води је неуставан и штетан и њиме се формализује велика пљачка државне имовине.

На основу објављеног уговора, очигледно је да Влада Србије инвеститору конверзијом права коришћења по основу закупа сукцесивно и потпуно бесплатно предаје у власништво 177 хектара земљишта чија је вредност по званичним подацима Управе прихода најмање 1,1 милијарде евра.

Влада се обавезала и да Србија сноси све трошкове припремних радова, изградње инфраструктуре и експропријације, који по документима Владе износе 790 милиона евра.

Држава Србија – улажући у земљишту и радовима око 2 милијарде евра – може да рачуна на власништво од свега 32 % капитала, док ће партнер из УАЕ са уложених 150 милиона бити власник 68 одсто капитала заједничког предузећа.

ДСС посебно скреће пажњу на одредбе Уговора којима се Влада Србије обавезује да своје будуће законе и прописе усклађује са интересима инвеститора Београда на води, чиме се на најгрубљи начин крши Устав Републике Србије и укида сувереност народа да у Народној скупштини као законодавном телу доноси законе у сопственом интересу.

Демократска странка Србије јесте за уређење Савског амфитеатра, али је против пројекта који прави огромну финансијску штету за државу и пореске обвезнике и који потпуно потчињава државу Србију интересима страног инвеститора

 

 

 

ИЗВОР: Демократска странка Србије