ДПС награде за антисрпство: Миленку Перовићу црногорски пасош

Миленко Перовић
  • Министарство унутрашњих послова (МУП) додијелило је црногорско држављанство Миленку Перовићу, шефу катедре за филозофију на Филозофском факултету у Новом Саду. Они наводе да је то од посебног значаја за државни, научни, привредни, културни, економски, спортски или други интерес Црне Горе. Перовић је предсједник Комисије за стандардизацију црногорског језика

Перовић је познат по бројним антисрпским ставовима у србијанској и црногорској штампи и дежурни је бранилац лика и дјела лидера ДПС-а и званичне Црне Горе.

Перовић, чији је пријем у држављанство потписао министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, 2012. године је у Србији правоснажно осуђен за мобинг. Њега је за злостављање, тужио асистент на Филозофском факултету у Новом Саду, Слободан Саџаков. Перовића је Саџаков оптужио да га је уцјенама и пријетњама спријечио да докторира. Након тога остао је без уговора о раду, а спријечио га је и да брани докторску дисертацију у Новом Саду.

Суд је одлучио да Перовић Саџакову плати 350.000 динара на име душевних болова, повреде части и угледа. Перовић се бранио да му је пресуђено када је прихватио да буде предсједник Комисије за стандардизацију црногорског језика, те да је у питању политичка пресуда.

Црногорско држављанство добили су и Јелена Ђуровић Орешковић, Хуан Карлос Лакович и Николас Адалберт Вукасович.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/dps-nagrade-za-antisrpstvo-milenku-perovicu-crnogorski-pasos/