Докле бре „Словени“?

  • Срби су старо и опште име данашњих виртуелних “Словена”, које је у науку увео Орбини а наметнула терминологија империјалне науке
  • То је име за непостојећи народ, односно племенско име сарбатских Венета са Илменског језера
  • Плиније зове Сарбате именом Венди, а Артемидор каже да је цео северо-запад од Танаиса (Дона) насељен Сарбатима
  • Отуда, сви Словени су србске народности, али већина Срба нису „Словени”! Јер, србско име је поред Арија једино опште име, а “Словени”  су племенско име, које је као непостојећи народ идеолошки наметнуто као збирно име свих 12 србских народа!

 

 

ПИШЕ: Слободан М. Филиповић

 

 

„Именом се дете уводи у домаћи култ“, а народ у историју „која никада није коначна истина“! Отуда, губитак имена значи прекид континуитета јер историја није временска категорија, већ надсветска и континуитет. Историјско трајање чува завет као осећање слободе која представља  дар са неба, али, обично се везује за сакрални моменат вели Жарко Видовић професор историје цивилизације.

Гурџијев каже да човек када нешто не зна измисли нову реч. Али, то је наивна помисао у односу на чињеницу да „најмање види онај ко не жели да види“! Поготово, ако хоће да сакрије то што не жели да види. Закони који важе за све народе не важе за Србе, јер су њихови преци  културни источник нашег међуледеног доба, избачен из владајуће историографије која треба да почне са скоројевићима. Зато je историја Срба препуна историјских феномена, који се стално понављају као вечити историографски проблеми. Али, да би уопште говорили о србском имену, морамо пре свега да знамо, како то није само (опште) народно име, него је назив за титулу, сталеж или расу!

Срби су старо и опште име данашњих виртуелних “Словена”, које је у науку увео Орбини а наметнула терминологија империјалне науке. То је име за непостојећи народ, односно племенско име сарбатских Венета са Илменског језера. Плиније зове Сарбате именом Венди, а Артемидор каже да је цео северо-запад од Танаиса (Дона) насељен Сарбатима. Отуда, сви Словени су србске народности, али већина Срба нису „Словени”! Јер, србско име је поред Арија једино опште име, а “Словени”  су племенско име, које је као непостојећи народ идеолошки наметнуто као збирно име свих 12 србских народа!

Нестор Часни све “Словене” зове Илирима, што је име за Србе кажу Касије, Плиније, Страбон, Димлер, Алтајм, А. Мори… које је било у употереби све до 19-ог столетја. Преци данашњих “Словена” су Сарбати (Пасхална хроника) које Равенски зове Срби. “Словени“ су Фисонци из Подунавља (Псеудо-Цесарије) а њихови преци  су Сарбати  кажу Рајић, Новаковић, Готлоб, Аделунг, Манерт, Бергман … Сарбати су од Меда и првородни на Хелму  кажу Ливије и Соловјев, који су имали склоп држава од Јадрана Архангеловског залива. Зато, Робер и тврди, да су Срби били на Балтику пре него што је “Мојсије са Јеврејима” напустио Мисир.

Ако, неколико десетина научника аргументовано обеснажује име “Словени”, јасно је, зашто владајућа наука упорно ћути руководећи се  пословицом: Пси лају а каравани пролазе!(1) Иако је ова психолошка манипулација нелегитимна, она остварује свој идеолошки циљ преваре, углавном из два разлога: људи се руководе наученим и подложни су корупцији. Зато, велика већина као папагаји понављају “Словени” па “Словени” као Шваба тра-ла-ла, а да при томе уопште не знају шта говоре! Само, ако, не знамо шта говоримо, онда је све могуће! Психолошки је овакво понашање упоредно оној причи о слоновима које држе везане обичним канапом! Када су питали чуваре како је то могуће, они су одговорили да слонови мисле да га не могу прекинути, јер су од малих ногу везани са канапом!

Руси су најбројнији србски народ, а потврду њиховог србског порекла пре свега даје њихово предање и народне песме које сведоче о томе да су на Исток отишли из Подунавља Хелма (Балкана). Руско име постоји тек 1200 година, настало као једно од бројних србских имена, али, шта би руски народ имао против свог србског порекла, када у прошлости није било рата у Србији, а да у њему нису учествовали руски добровољци, тако не мисле они који би да их прогласе за потомке Монгола и Та(р)тара! Поготово, што су преци Руса културни источник света  нашег међуледеног доба. Најстарији становници Хелма (Балкана) и Европе у писаним изворима владајуће науке су Титани или Гиганти (Пелагонци). Страбон за њих каже да су живели на простору између Јадрана и Црног мора, а они су преци медских Рашана (Пелазга) за које јелински песници кажу да су прарод људски који је говорио “мајка језиком”, из кога и потиче име Руси.

Семантика руског имена стоји у вези Рашана или Расена, а јавља се у облицима Раси, Роси, Руси, семантички од ариј. раши, Зверокруг или Сварогов точак, одакле је веничко ракива, небески свод. Потврду даје митски родоначелник Рас из Илијаде који има 12 пратилаца, јер, овај број је „универзална мајка живота“. Такође, Велес књига која каже да су Руси унуци Сварогови. Отуда, неки тумаче име Руси од речи “раса”, али не кажу да је србска и космичка!

Семантички треба разликовати име Руси  од назива за земљу (мајка) Расија, ариј. раџиа, држава (у значењу домовине), од које је направљена латинска реч regia. У  Пећком поменику Србија се зове Расија, а Срби именом Раси, док су се становници обе Расије упоредно звали Срби и Руси у току Мрачног доба (од 5-15 столетја). Русија се звала Сарбатија све до 16-ог столетја, када је западна картографија увела Тартарију и направила  од једног два континента, како би између осталог лакше могла да прогласи Русе за „азијске дивљаке“, јер су Срби већ одавно европски.

Упечатљив пример “научне” конструкције у терминолошком рату представља диригована информација. Рурић оснивач Русије је тобоже припадао “народу Варјага”, иако ово име долази од аријског барја, најамник, професионални војник. “Наука” је од имена за професионалне војнике направила измишљени народ, како би се прикрила чињеница да је Рурић био Србин или Рус са царском инсигнијом истом као код Немањића. Још упечативији је пример Б. Митровића који иначе има сјајне научне увиде. Иако, расенски Сарбини сами себе зову Расени, он их је прекрстио у Коловене? Да се Митровић служи логиком, сведочи прича о градњи храма Риста Спаса у Москви, где он коментарише да то нису могли да раде „италијански“ мајстори јер Италија тада није ни постојала! Тачно, али где је логика када су у питању Расени? Нелогични поступци су оправдани једино у идеологији империјалне науке, а добар пример за то су управо руски “Славјани”, који су направили државу Бугарску секући грану на којој седе!

Онима, који слушају а не чују, није ни на крај памети терминолошки рат у склопу информационог, који је нарочито изражен против Срба и Руса! Јер, томе погодује нека чудна болест од које болују многи међу њима, а то је да неће да буду то што јесу већ нешто друго!  Зато се у последњих 200 година на територији Срба између Јадранског и Црног мора стварају вештачке нације, као последица империјалне геополитике Ватикана. Отуда, неће бити изненађење, ако се у историјографији појаве термини „совјетски“ или „југословенски“ Арији пошто “словенске” већ имамо. При томе, „не дај Боже“ да буду они који то јесу: србски Арији!(2)

Прадомовина свих Србословена је Подунавље Хелма (Нестор Кијевски), а прото Срби са данашњег Дунава и Црног Мора су њихови преци (С. Робер), познатији као Хиперборејци. Велика старина Срба је савремена првим миграцијама на Исток  пре 8000 година (Велс, Г. Чајлд), па А. Пикте каже, да је између Индије и Атлантика постојао је један пранарод Сораба, Серба и Рашана са заједничким именом Срби. Марцијан из Хераклеје каже да се Сарбатија простирала од Бористена до Висле са 56 различитих племена, док у минхенској Хроници из осмог века стоји, како Срби представљају тако велико царство, да су из њега проистекли сви “словенски” народи.

Срби су поред Арија једино опште народно име за оне који се зову измишљеним називом “Словени” које је наметнуто. На Истоку је србско име старије од аријског, док је у Подунављу оно упоредно са аријским у облику Сарбати. Ако хоћемо да приближимо историју “коначној истини”, онда се треба трудити да ствари називамо правим именом.

 

 

(1) Ова изрека у оригиналу гласи: Пси лају а караман (пас водич) пролази!

(2) Владајућа историографија већ има преко 1000 имена за Србе, што је рајски број имена за Вишњег богу у његовој колекцији од 1000 имена са предметком “ра” у значењу огња или ватре.

 

 

 

 

ИЗВОР: Васељенска тв