ЂОКО КЕСИЋ: Почео глобални стогодишњи рат

  • Сви свјетски медији, послије бриселског покоља, писали су: “Европа је ушла у рат”. Нису у праву. Јер, свијет је увелико ушао у трећи свјетски рат, траје већ годинама.

 

Амерички научник Семјуел Хантингтон, пророк новог доба, у књизи “Сукоб цивилизација” из 1992. године написао је да су се у 20. вијеку сукобљавале идеологије, а у 21. вијеку ратоваће цивилизације, ислам и хришћанство. Пет година касније, у часопису “Спољна политика”, он пише: “Главни непријатељи САД су ЕУ и Кина, а никако Русија”. Пророк је опет у праву: САД против Њемачке и ЕУ воде свјетски рат већ 13 година, а масакри у Паризу и Бриселу само су посљедица тог рата.

Како је почео трећи свјетски рат?

Џон Шиндлер, професор на Морнаричком ратном колеџу, пише да су САД ушле у опасну фазу и да су постале “усамљена суперсила” без савезника с којима дијеле исте вриједности. Први сукоб са Њемачком десио се 2003. кад је канцелар Шредер одбио да подржи америчку авантуру у Ираку и тада озваничио “њемачки пут”. Послије тога, ЦИА и НСА почеле су да шпијунирају све важне људе у Берлину. Њемачка показује све већу самосталност – ушла је у пунољетство, показујући да не жели више да буде привјесак Америке.

Вјерује се да је баш због тога Америка намјерно произвела “свјетску економску кризу 2008.” са банкротом Лехман Бротхерса, америчке банке коју су држали Американци њемачког поријекла, али с основном идејом да економски ослаби Њемачку и спријечи њено зближавање с Русијом. На њихову жалост, Њемачка је из кризе изашла још снажнија, па је, без консултација са Вашингтоном, са Русима изградила “Сјеверни ток”. То је било дефинитивно показивање “мишића”. САД им то нису опростиле. То доказује и украјинска криза почетком 2014. гдје Бијела кућа минира постављање њемачког кандидата Виталија Кличка, који би Њемачкој донио контролу над Украјином и доградио добре односе Њемачке и Русије.

Сазнање да ЦИА и НСА шпијунирају цијелу Њемачку натјерало је Ангелу Меркел да протјера шефа ЦИА и НСА из Берлина. Непојмљив скандал! САД узвраћају нападом на “Фолксваген”, гдје Њемачка мора да повуче 420.000 возила због “претјераног загађивања околине”, пуштајући у јавност причу о банкроту Дојч банке, као и причу о скором паду Ангеле Меркел коју руши Путин. САД се не заустављају на томе: више је него очигледно да избјеглице из Сирије нису кренуле саме у ЕУ, тамо дуго већ ратују. Активисти америчких НВО дијеле новац Сиријцима и Ирачанима за пут у Европу. У Европској унији све отвореније причају о томе да су САД отхраниле ИДИЛ, а Ал Каиду су подигле у распаду СФРЈ, стајући на страну муслимана у БиХ.

Тако смо стигли до масакра у Паризу и Бриселу, који је вођен моћном руком. Почео је рат цивилизација, а бомбаши самоубице и хришћани ратоваће у наредних 100 година. САД вјерују да је то све далеко од њихове куће. Гријеше, Њемачка је овога пута на правој страни, они нису.

 

 

ИЗВОР: Прессрс