Данијел Игрец: „Благо мајци која Саву роди и Србима док их Сава води“

 

Мр Данијел Игрец

 

 

Пре много векова рођено је дете коме су његови родитељи дали име Растко. Нико тада није ни слутио да ће то дете постати утемељитељ српске државности, културе и духовности.

Растко Немањић, постао је симбол српског непоклека, духовни отац српске нације који је свом народу у аманет оставио вечни идеал и принцип живљења – Светосавље као најчистији израз Христовог Православља.

У свим пресудним историјским тренуцима молитве Светога Саве биле су уз српски народ. Да није имао заштиту свог најмилијег светитеља српски народ не би преживео све историјске буре и многа тешка искушења.

Сведоци смо да се данас лик и дело Светога Саве најбруталније демонизују и истерују управо из изворно српских земаља, са територија његове очевине. Тако смо и данас са жалошћу примили вест да је у позападњаченој монтенегринској Црној Гори вештачка ЦПГ празник Светога Саве избацила чак и из црквеног календара.

Али што је више прогона и насртаја на Светосавље оно све више и више јача у српском народу. И наставиће да јача све док Србин не ослободи и последњи педаљ Светосавске Отаџбине.

„Благо мајци која Саву роди и Србима док их Сава води!“

 

ИЗВОР: Патриот